Eπίθεση των ΗΠΑ κατά της βάσης Σαϊράτ στη Συρία (vid)

Κόσμος, ΗΠΑ, Συρία, Πυραυλική επίθεση,

Πενήντα εννέα πυραύλους Τόμαχοκ εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στη Συρία, πλήττοντας αεροπορική βάση του Άσαντ, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επίθεση με χημικά για την οποία η Ουάσιγκτον κατηγορεί τη Δαμασκό...


«Σήμερα το βράδυ, διέταξα ένα στοχευμένο στρατιωτικό πλήγμα κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία από την οποία εξαπολύθηκε η επίθεση με τα χημικά όπλα. Είναι προς το ουσιαστικό εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να δράσουν προληπτικά και να αποτρέψουν την εξάπλωση της χρήσης των θανατηφόρων χημικών όπλων» ανέφερε στο διαγγεμα του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

 
Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου «οι πύραυλοι έπληξαν αεροσκάφη, καταφύγια αεροσκαφών, εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και πολεμικών εφοδίων, αποθήκες πυρομαχικών, θέσεις αντιαεροπορικής άμυνας, αλλά και επίγεια ραντάρ».

Η αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ που βρίσκεται στα δυτικά της επαρχίας Χομς στη Συρία, πραγματοποιήθηκε στις 04:40 τοπική ώρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού Πενταγώνου.

Οι 59 πύραυλοι “Τόμαχοκ” εκτοξεύτηκαν από τα πυραυλοφόρα καταδρομικά πλοία USS Porter και USS Ross που πλέουν ανατολικά της Μεσογείου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του αμερικανικού Πενταγώνου η πυραυλική επίθεση ήταν στοχευμένη κι έπληξε μαχητικά αεροσκάφη, χώρους στάθμευσης αεροσκαφών, αποθήκες πυρομαχικών και εξοπλισμού, αλλά και αντιαεροπορικά συστήματα.

Η αμερικανική πυραυλική επίθεση κατά της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ στη Συρία, προκάλεσε ανθρώπινα θύματα, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Χομς., Ταλάλ Μπαραζί ο οποίος νωρίτερα είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι υπάρχουν μόνο υλικές καταστροφές από τα πυραυλικά πλήγματα (τηλεόραση al-Mayadeen).

Ρωσία, Κίνα καταδικάζουν τις επιδρομές -Τουρκία και Βρετανία τις επικροτούν

Η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν καταδίκασαν τις επιδρομές των ΗΠΑ στη συριακή αεροπορική βάση την Παρασκευή, την ώρα που η Αυστραλία, η Βρετανία και η Τουρκία εξέφρασαν την υποστήριξή τους, με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Μάλκολμ Τερνμπουλ να την αποκαλεί «αναλογική» απάντηση στη χρήση των χημικών όπλων. 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πιστεύει πως οι επιδρομές έσπασαν το διεθνές δίκαιο και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στις ρωσο- αμερικανικές σχέσεις, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Πληροφορίες: Euronews/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου