Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις με προσδοκίες και ερωτηματικά

Οικινομία, εμπόριο, κοινωνία, εκπτώσεις,

Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 10 Ιουλίου και διαρκούν μέχρι την Πέμπτη 31 Αυγούστου οι τακτικές θερινές εκπτώσεις και, όπως κάθε φορά, το κλίμα στον εμπορικό κόσμο και τους καταναλωτές είναι ανάμικτο με ελπίδες για αύξηση του τζίρου και φτηνότερες αγορές αντίστοιχα...


Πρεμιέρα σήμερα για τις θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου, με την ΕΣΕΕ να ευελπιστεί για αύξηση έως 5% του κύκλου εργασιών για το σύνολο του λιανικού εμπορίου. 

Με την ευκαιρία της διενέργειας των θερινών εκπτώσεων η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με επιστολή της στις εμπορικές ομοσπονδίες και όλους τους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, έδωσε οδηγίες και διευκρινίσεις, τόσο για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Βασίλης Κορκίδης, «οι φετινές θερινές εκπτώσεις ξεκινούν υπό κανονικές συνθήκες και χωρίς άμεσες μνημονιακές εκκρεμότητες, ως εκ τούτου ελπίζουμε να αφήσουν θετικό πρόσημο σε αγοραστική κίνηση και τζίρο στην ελληνική αγορά.

Ο τζίρος των θερινών εκπτώσεων τα τελευταία επτά χρόνια κυμαίνεται σε περίπου 7 δισ. ευρώ με χαμηλότερο τζίρο το καλοκαίρι του 2015 στα 6,8 δισ. ευρώ και υψηλότερο το 2014 στα 7,2 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου