G20: Συμφωνία σε όλα εκτός από το κλίμα - Χάος στο Αμβούργο

Κόσμος, Διεθνή, G20, Αμβούργο,

Οι συμβιβαστικές φόρμουλες που βρέθηκαν στα δυο ακανθώδη θέματα της Συνόδου Κορυφής του G20 φαίνεται να απομακρύνουν τον κίνδυνο ενός πολιτικού ναυαγίου. Πεδίο μάχης οι δρόμοι του Αμβούργου...


 

Συμφωνία επετεύχθη τελικά στη Σύνοδο του G20 μεταξύ των ηγετών των χωρών – μελών της ομάδας της G20 που συμμετέχουν στη διάσκεψη του Αμβούργου σε κάθε πτυχή του ανακοινωθέντος με εξαίρεση την αναφορά στο κλίμα όπου οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις για να υπάρχει αναφορά στα ορυκτά καύσιμα, σύμφωνα με σημερινές αξιωματούχων της Ε.Ε..

Οι ίδιοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως οι ομάδες υποστήριξης της διάσκεψης εργάστηκαν μέχρι τις 02.00 τα ξημερώματα προκειμένου να ολοκληρώσουν την συγγραφή του κοινού ανακοινωθέντος για την διάσκεψη της G20.

Οι δυσκολίες για το εμπόριο ξεπεράστηκαν μετά την συμφωνία των Αμερικανών αξιωματούχων για την υιοθέτηση φρασεολογίας κατά του εμπορικού προστατευτισμού.

«Το αποτέλεσμα είναι καλό. Έχουμε ένα τελικό ανακοινωθέν. Υπάρχει ένα θέμα που παραμένει κι αυτό είναι το κλίμα, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί συμβιβασμός» δήλωσε χαρακτηριστικά Ευρωπαίος αξιωματούχος, διατηρώντας την ανωνυμία του.

«Έχουμε όλα τα βασικά. Έχουμε ένα ανακοινωθέν για την ομάδα χωρών G20 κι όχι για την G19» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Πεδίο μάχης οι δρόμοι του Αμβούργου... 


Μια δύσκολη μέρα και σήμερα στο Αμβούργο, όπου ξεκίνησε νωρίτερα ογκώδης διαδήλωση κατά του G20, στην οποία αναμένονται έως και 100.000 άνθρωποι. Εκτιμάται ότι και αυτή τη φορά ταραχοποιοί θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.

Η χθεσινή νύχτα ήταν η πλέον τεταμένη, με συνοικίες του Αμβούργου να θυμίζουν πραγματικά πεδία μαχών. Εικόνες χάους και εμφυλίου πολέμου κάνουν το γύρο του κόσμου, με άγριες συμπλοκές μεταξύ αστυνομικών και 1.500 περίπου κουκουλοφόρων, αντιεξουσιαστών κυρίως, με κατεστραμμένα και λεηλατημένα αυτοκίνητα και καταστήματα. Η ένταση των επεισοδίων ήταν τόσο μεγάλη που κρίθηκε αναγκαία η επέμβαση των ειδικών δυνάμεων για να συνδράμουν τους αστυνομικούς. Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες και στις δυο πλευρές, όπως εκατοντάδες στο μεταξύ είναι και οι συλλήψεις και προσαγωγές. Η πόλη είναι πραγματικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τη σημερινή μέρα και νύχτα να προμηνύονται δύσκολες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου