Στις 7 & 8 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί την Αθήνα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν

Ε.Ε., Εμμανουέλ Μακρόν, Αθήνα,

Ο πρόσφατα εκλεγμένος πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με το Reuters, θα επισκεφθεί την Αθήνα σε προγραμματισμένη επίσκεψη στις 7 & 8 Σεπτεβρίου...


Στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί την Ελλάδα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με πηγή της γαλλικής προεδρίας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Μακρόν αναζητεί τη δημιουργία μομέντουμ που θα οδηγήσει στην εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Συνεργάτες του Γάλλου Προέδρου έχουν δηλώσει ότι αφού επιστρέψει από τις διακοπές του στη νότια Γαλλία σκοπεύει να επισκεφθεί επίσης την Αυστρία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, ενώ αμέσως μετά θα υποδεχτεί στο Παρίσι τους ηγέτες της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Σημειώνεται ότι η ελληνική πλευρά προετοιμάζεται ήδη για την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου.

Οι σχεδιασμοί της Αθήνας


Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μέρος μιας σειράς τριών σημαντικών εκδηλώσεων που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση μέσα σε διάστημα τριών μηνών στην προσπάθειά της να ενθαρρύνει την ανάπτυξη μέσω ξένων επενδύσεων. Μια άλλη εκδήλωση μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας έχει ανακοινωθεί για τις 14 Σεπτεμβρίου. Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Πάολο Γέντυλον στην Κέρκυρα. Εκτός αυτού, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής ΕΕ-Αραβίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 9 και 10 Νοεμβρίου και θα παρευρεθούν από κυβερνητικούς αξιωματούχους και επιχειρήσεις από τον αραβικό κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου