Επικαιροτητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Μέρκελ: Έτοιμη για τέταρτη τετραετία

Η καγκελάριος της Γερμανίας δηλώνει έτοιμη να κυβερνήσει ενώ αναλαμβάνει την ευθύνη για τις απώλειες και για την άνοδο της ακροδεξιάς...


«Έχουμε την ευθύνη για τον σχηματισμό κυβέρνησης και χωρίς εμάς δεν μπορεί να σχηματισθεί καμία κυβέρνηση». Αυτό δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ για να προσθέσει: «Είμαι η καγκελάριος και αναλαμβάνω την ευθύνη».

Η Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται να ξεκινήσει την τέταρτη θητεία της ως καγκελάριος της Γερμανίας. Για τις απώλειες στο χριστιανοδημοκρατικό κόμμα που εκτιμάται πως λαμβάνει ποσοστό κοντά στο 33% και την εκρηκτική άνοδο της ακροδεξιάς που αναδεικνύεται τρίτη πολιτική δύναμη της Γερμανίας δήλωσε πως αναλαμβάνει η ίδια την ευθύνη, καθώς ήδη δέχεται σκληρή κριτική για τα περιθώρια που άφησε η πολιτική της ώστε να εκτιναχθεί η γερμανική ακροδεξιά.

Η Άνια Μπένζε από το Βερολίνο, μεταδίδει: «Η Γερμανία ψήφισε. Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές έχουν και πάλι την πλειοψηφία για να κυβερνήσουν, αν και με μεγάλες απώλειες. Η Άνγκελα Μέρκελ έχει μπροστά της μακρές και δύσκολες συνομιλίες για προχωρήσει στον σχηματισμό λειτουργικής κυβέρνησης. Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της επόμενης τετραετίας είναι η είσοδος του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» στη Βουλή.»
euronews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *