“Διεθνή” κατά της τρομοκρατίας συγκροτούν οι σουνίτες με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία

Κόσμος, Τρομοκρατία, Σαουδική Αραβία,

«Θα είμαστε στο πλευρό της Αιγύπτου και όλων των χωρών του κόσμου που πολεμούν εναντίον της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Σαουδική Αραβίας, πρίγκιπας-διάδοχος, Μοχάμεντ μπεν Σαλμάν...


Συνασπισμός 40 σουνιτικών χωρών κατά της τρομοκρατίας μετά τη επίθεση στην Αίγυπτο

“Διεθνή” κατά της τρομοκρατίας συγκροτούν οι σουνίτες με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία. Αυτό ανακοίνωσε χθες το Ριάντ, εγκαινιάζοντας έναν αντιτρομοκρατικό συνασπισμό 40 κυρίως σουνιτικών μουσουλμανικών χωρών και υποσχόμενο ανελέητο αγώνα εναντίον των εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Ο ισχυρός άνδρας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπεν Σαλμάν, κήρυξε την έναρξη στο Ριάντ μιας συνόδου των υπουργών Άμυνας αυτών των χωρών της Ασίας και της Αφρικής, ανάμεσα στις οποίες το Πακιστάν, η Τουρκία και η Νιγηρία, σηματοδοτώντας τον σχηματισμό αυτού του συνασπισμού.

Το σιιτικό Ιράν, στρατηγικός αντίπαλος της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και η Συρία και το Ιράκ δεν συμμετέχουν στον συνασπισμό αυτό.

Το Κατάρ, το οποίο περιλαμβάνεται σ’ έναν κατάλογο των χωρών-μελών που δημοσιοποιήθηκε από το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, επίσης δεν πήρε μέρος στη συνάντηση, αφού από τον περασμένο Ιούνιο κατηγορείται το ότι υποστηρίζει τις εξτρεμιστικές οργανώσεις, κάτι που η Ντόχα διαψεύδει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου