Β. Αποστόλου: Διατροφική επάρκεια για όλους με κοινωνική συνοχή, μέσω της αγροτικής ανάπτυξης

Αγροτική παραγωγή, Βαγγέλης Αποστόλου,

Η διασφάλιση της διατροφικής επάρκειας στην Ελλάδα για κατοίκους και επισκέπτες και η διαχείριση των αγροτικών πόρων ώστε να διασφαλίζεται η κοινωνική συνοχή, είναι οι δύο στρατηγικές παράμετροι των πολιτικών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είπε ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου στο ρ/σ "στο Κόκκινο" και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη. Από τα 2 δισ. ευρώ, το εμπορικό έλλειμμα ήδη μειώθηκε στα 400 εκατ. ευρώ....

 
«Στην περιφέρεια η αγροτική δραστηριότητα κυριαρχεί, εκ των πραγμάτων ο υπουργός δεν λείπει από κανένα περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο», είπε ο κ. Αποστόλου, για τις εργασίες που ξεκινούν σήμερα και για δύο ημέρες στην Κομοτηνή, για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Στις θεματικές ενότητες του συνεδρίου, «θα δείτε έναν πλουραλισμό προτάσεων και απόψεων από όλους που συμμετέχουν ... κάθε συνεδρία για τον αγροτικό χώρο κρατάει πέντε, έξι ώρες ... και από τη δική μας πλευρά κατατίθενται προτάσεις και αποφάσεις ακόμη, για το πώς θα αξιοποιήσουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα».

Σημείωσε επίσης ότι «πάμε πάρα πολύ καλά, με μεγάλη ανταπόκριση από τους ίδιους τους αγρότες που συμμετέχουν, τους φορείς τους αλλά και την Αυτοδιοίκηση ... και η τοπική και η περιφερειακή αυτοδιοίκηση συμμετέχει με τα στελέχη της ... έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό κλίμα».

Δύο είναι οι στρατηγικές παράμετροι, όπως είπε ο υπουργός:
  • «να διασφαλιστεί διατροφική επάρκεια για τους κατοίκους και επισκέπτες της Ελλάδας ... το εμπορικό έλλειμμα έχει μειωθεί πάρα πολύ, ξεκινήσαμε από 2 δισ. ευρώ έλλειμμα και έχει μειωθεί στα 400 εκατ. ευρώ»
  • «να διαχειριστούμε τους πόρους, τις εισροές στον αγροτικό χώρο ώστε να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή ... όποιος μένει στην επαρχία και θέλει να ασχοληθεί με την αγροτική δραστηριότητα, του δίνουμε τη δυνατότητα»
«Αυτή την ώρα, ξετυλίγουμε το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, που έχει κοινοτικούς πόρους 4,7 δισ. ευρώ και συνολικά θα μοχλεύσει πάνω από 5,6 δισ. ευρώ, πόρους που πρέπει να αξιοποιήσουμε σωστά», όπως είπε ο κ. Αποστόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου