Επικαιροτητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις των 4 τηλεοπτικών σταθμών

Η Ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί για «πάγωμα» της προκήρυξης του διαγωνισμού χορήγησης επτά τηλεοπτικών αδειών...


Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών ΑΝΤ1, ALPHA, SKAΪ και STAR που ζητούσαν να παγώσει προσωρινά η προκήρυξη του επίμαχου διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο το Νικόλαο Σακελλαρίου και με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, σήμερα το απόγευμα με τις υπ΄ αριθμ. 12- 15/2017 αποφάσεις της απέρριψαν τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαρτίου θα συζητηθούν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι κύριες αιτήσεις (προσφυγές) που έχουν καταθέσει οι τέσσερεις τηλεοπτικοί σταθμοί.

Τι ζητούσαν τα κανάλια


Τα κανάλια ζητούσαν να «παγώσει» η προκήρυξη υποστηρίζοντας ότι τόσο η προκήρυξη όσο και οι κοινές αποφάσεις των Υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και στην ΕΣΔΑ. Και στοχεύουν όχι στη ματαίωση του διαγωνισμού αλλά στο αυτός να γίνει νόμιμα, αφού διορθωθούν «οι σοβαρές πλημμέλειες του», όπως έχουν αναφέρει. Και επιχειρηματολογούν με τον «περιορισμένο αριθμό των αδειών» (έχουν αναφερθεί στο παρελθόν τα επιχειρήματά τους και για 12 άδειες και για 18 άδειες!), το «υψηλό τίμημα εκκίνησης» ενώ σημειώνουν ότι δεν προβλέπονται ποιοτικά κριτήρια και δεν διασφαλίζεται η φερεγγυότητα της δημοπρασίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *