Επικαιροτητα

5/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

CHALKIDA WEATHER

Σαουδική Αραβία: Γυναίκες στα γήπεδα!

Η χθεσινή Παρασκευή σηματοδότησε ένα ορόσημο στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των μεταρρυθμίσεων της Σαουδικής Αραβίας, όπου οι γυναίκες παρακολούθησαν για πρώτη φορά ποδοσφαιρικό αγώνα στο συντηρητικό βασίλειο...


Ο αγώνας της Αλ Αχλί εναντίον της Αλ Μπατίν στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας ήταν ιστορικός, όχι τόσο για το αγωνιστικό κομμάτι αλλά για το γεγονός πως για πρώτη φορά επετράπη σε γυναίκες να μπουν στο γήπεδο και να παρακολουθήσουν το ποδοσφαιρικό ματς.

Στο πλαίσιο της απόφασης του διαδόχου του θρόνου για μεταρρύθμιση και εκμοντερνισμό της χώρας, αρκετές ποδοσφαιρικές ομάδες συμφώνησαν να επιτρέψουν την παρουσία γυναικών.

Το γήπεδο της Τζέντα ήταν το πρώτο που υποδέχτηκε γυναίκες, οι οποίες πάντως εισήλθαν στο γήπεδο από ειδική είσοδο.

«Αυτό το ματς αποδεικνεύει πως οδηγούμαστε σε ένα καλύτερο μέλλον. Είμαι περήφανη που βλέπω από κοντά αυτή την τεράστια εξέλιξη» είπε η 32χρονη Λάμα Χαλέντ Νασέρ.

Μία άλλη γυναίκα, η Ρουγιάντα Αλί Κασέμ, κάτοικος της Τζέντα και παρούσα στον αγώνα είπε πως πρόκειται για «ιστορική ημέρα στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας που δείχνει ότι οι θεμελιώδεις αλλαγές είναι κοντά».


Από την επόμενη σεζόν όλα τα γήπεδα θα δέχονται γυναίκες καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει τα έργα για ξεχωριστές τουαλέτες, καφετέριες και δωμάτια προσευχής.

Αρκετές ομάδες δε, όπως η Αλ Ιτιχάντ, «γιόρτασαν» την παρουσία γυναικών στο γήπεδο με ειδικά post στα social media.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια