Οργή της Άγκυρας για την απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη

Σαλίχ Μουσλίμ, Κούρδοι, Τουρκία,

Ο ηγέτης του κουρδικού κόμματος PYD, Σαλίχ Μουσλίμ, eίχε συλληφθεί στην Τσεχία έπειτα από διεθνές ένταλμα, που εξέδωσε η Τουρκία για τρομοκρατία και αφέθηκε ελελυθερος από την τσεχική δικαιοσύνη...


Ελεύθερο άφησε η τσεχική δικαιοσύνη τον Σαλίχ Μουσλίμ, έναν από τους δύο ηγέτες των κουρδικού κόμματος PYD της Συρίας, που συνελήφθη έπειτα από διεθνές ένταλμα, που έχει εκδώσει η Τουρκία.

Έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Πράγα συγκεντρώθηκαν υποστηρικτές του, ενώ η Άγκυρα αντέδρασε οργισμένα στο άκουσμα της απελευθέρωσής του.

«Πιστεύουμε ότι η κράτηση είναι αδιακιολόγητη διότι ο κουρδικός λαός με ο ηγέτης του κουρδικού έθνους με τον συνασπισμό της Ευρώπης, των Ηνωμένων Πολιτειών κι άλλων πολέμησαν το ΙΚΙΛ. Εντούτοις το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε εις βάρος του για τρομοκρατία, ότι είναι τρομοκράτης, αν και πολεμάμε την τρομοκρατία», δηλώνει ένας διαδηλωτής στην Τσεχία.

Για έμπρακτη στήριξη της τρομοκρατίας έκανε λόγο ο Μπεκίρ Μποζντάγκ , αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

«Αυτός ο άνδρας, ο Σαλίχ Μουσλίμ είναι ένας ηγέτης τρομοκρατών του PYD. To PYD και το YPG είναι παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK στη Συρία. Κατά συνέπεια για εμάς δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις τρεις οργανώσεις», υποστήριξε ο Αχμέτ Νετσάτι Μπιγκάλι, πρέσβης της Τουρκίας στην Πράγα.
euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου