Ερντογάν: Μετά το Αφρίν σειρά θα έχουν οι περιοχές στα ανατολικά του Ευφράτη

Τουρκία, Ρ. Τ. Ερντογάν,

Η Τουρκία θα καθαρίσει και τις περιοχές στα ανατολικά του Ευφράτη μετά το Αφρίν, δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στο 6ο Τακτικό Νομαρχιακό Συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο Μέρσιν...


Συγκεκριμένα ο Ερντογάν είπε ότι αφού "καθαριστεί" το Αφρίν από τρομοκράτες, σειρά θα έχουν η Μανμπίτζ, το Άιν αλ-Άραμπ (Κομπάνι), το Ταλ Αμπιάντ, το Ρεσουλάιν και το Καμίσλι.

Στην ομιλία που έκανε στο 6ο Τακτικό Νομαρχιακό Συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στο Μέρσιν, αναφέρθηκε στην Επιχείρηση Κλαδί Ελιάς που διεξάγουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αφρίν της Συρίας από τις 20 Ιανουαρίου με σκοπό να εξουδετερώσουν τα μέλη της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/PYD-YPG και της ΝΤΑΕΣ και για να σώσουν τον φίλο και αδελφικό λαό της περιοχής από την καταπίεση και την τυραννία.

Η Τουρκία είναι μια χώρα που δεν έχει στην ιστορία της την ντροπή της αποικιοκρατίας (!), δεν έχει το στίγμα της εισβολής, είπε ο Ερντογάν, αναφέροντας τα παρακάτω: «Εμείς ξέρουμε πολύ καλά αυτές τις δυνάμεις εισβολής. Ξέρουμε πολύ καλά τον σκοπό της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Συρία και των υποστηρικτών της. Γι’ αυτό και δεν το βάζουμε κάτω. Ωστόσο κανείς να μην μας λοξοκοιτάξει γιατί τότε θα δουν τα δυο μας δάχτυλα στα δυο τους μάτια».

«Όπως ακριβώς κάναμε με την Τζαραμπλούς, με το Ράι, με την Αζάζ και με το Αλ Μπαμπ καθαρίζοντας τες από τους τρομοκράτες και τις σηκώσαμε ξανά στα πόδια τους παρέχοντας όλες τις υπηρεσίες υποδομής και υπερδομής, από το ηλεκτρικό μέχρι στο νερό και από την παιδεία μέχρι την υγεία, το ίδιο θα κάνουμε και με το Αφρίν. Και μετά θα καθαρίσουμε από τρομοκράτες και την Μανμπίτζ, το Άιν αλ-Άραμπ, το Ταλ Αμπιάντ, το Ρεσουλάιν και το Καμίσλι».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου