Το θέμα του ονόματος εξετάστηκε σε τηλεφωνική συνομιλία του Ζόραν Ζάεφ με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

Σκοπιανό, Ζόραν Ζάεφ, Αντόνιο Γκουτέρες, Γ.Γ. ΟΗΕ,

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της πΓΔM, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, χαιρέτισε τις μεταρρυθμίσεις που κάνει η κυβέρνηση της πΓΔM, περιλαμβανομένης της θετικής στάσης της χώρας στις σχέσεις με τους γείτονες...


Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζαεφ, είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στην οποία εξετάστηκαν και οι διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της πΓΔΜ, ο ΓΓ του ΟΗΕ χαιρέτισε τις μεταρρυθμίσεις που κάνει η κυβέρνηση της πΓΔΜ , περιλαμβανομένης της θετικής στάσης της χώρας στις σχέσεις με τους γείτονες.

Στη συνομιλία αξιολογήθηκε θετικά η Συμφωνία Φιλίας και Καλής Γειτονίας μεταξύ της πΓΔΜ και της Βουλγαρίας, ενώ ο Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε στήριξη στις συνομιλίες που διεξάγονται με την Ελλάδα υπό την αιγίδα του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας. Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εκτίμησε ότι υπάρχει θετική δυναμική και δυνατότητα επίτευξης αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

Ο Ζόραν Ζάεφ εκτίμησε ότι η Συμφωνία με τη Βουλγαρία βελτίωσε τις διμερείς σχέσεις και συνεισέφερε στην αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και ενθάρρυνε το να γίνει προσπάθεια για την υπέρβαση του προβλήματος με την Ελλάδας για το ζήτημα της ονομασίας.

Ο Ζόρζν Ζάεφ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση και ότι αυτό θα είναι καλό και για τις δύο χώρες, αλλά και για όλη την περιοχή.

“Να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το παρελθόν και να εργαστούμε μαζί για ένα καλύτερο κοινό μέλλον” πρόσθεσε ο Ζοραν Ζάεφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Προηγουμένως σήμερα, ο ΓΓ του ΟΗΕ είχε τηλεφωνική συνομιλία και με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, στην οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Έλληνα πρωθυπουργού, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, οι ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις, καθώς και οι διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ.
πηγή: ΙΒΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου