Απορρίφθηκε και η δεύτερη ένσταση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

δύο Ελληνες στρατιωτικοί,
Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν υπό κράτηση στις φυλακές της Αδριανούπολης μέχρι νεοτέρας, αφού η ένταση που κατέθεσαν κατά της απόφασης για συνέχιση της προφυλάκισής τους απορρίφθηκε. 

Προφυλακισμένοι παραμένουν στις φυλακές της Αδριανούπολης οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητραιτώδη, ανθυπολοχαγός και Δημήτρης Κουκλατζής, λοχίας καθώς το 1ο Ειρηνοδικείο Αδριανούπολης, στο οποίο είχαν προσφύγει οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται από τις 2 Μαρτίου στις φυλακές, αποφάνθηκε σήμερα, Πέμπτη ότι είναι αναρμόδιο να εξετάσει την ένσταση, αφού την απόφαση είχε λάβει το 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως στο οποίο και παρέπεμψε την αίτηση.

Το 2ο Ειρηνοδικείο Αδριανουπόλεως επιλήφθηκε άμεσα της ένστασης, την οποία και απέρριψε με την ίδια αιτιολογία, που είχε λάβει προχθές. Με αυτή την απόφαση οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι, περιμένοντας την κατάθεση του κατηγορητηρίου ούτως ώστε ο δικαστής να ορίσει δικάσιμο για την υπόθεσή τους.

Οι συνήγοροι των δύο αξιωματικών υπέβαλαν την Τετάρτη ένσταση κατά της πρώτης απόφασης του αρμόδιου δικαστηρίου, το οποίο έκρινε πως οι δύο Έλληνες πρέπει να παραμείνουν υπό κράτηση καθώς δεν είναι κάτοικοι Τουρκίας και θεωρούνται ύποπτοι φυγής.

Το σκεπτικό της απόφασης


Το σκεπτικό των δικαστών που έλαβαν την Τρίτη την απόφαση για συνέχιση της κράτησης των δύο Ελλήνων, στο πρώτο αίτημα αποφυλάκισής τους, έχει ως εξής:
«Υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις που δείχνουν ότι υπάρχουν ισχυρές υποψίες σχετικά με το έγκλημα που διέπραξαν οι ύποπτοι, υπάρχει η άποψη ότι θα διαφύγουν από την Τουρκία σε περίπτωση που αφεθούν ελεύθεροι, επειδή δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία. Οι αποδείξεις δεν έχουν ακόμη συγκεντρωθεί.

»Υπάρχει η άποψη ότι ενδέχεται να τροποποιηθούν τα αδικήματα που διέπραξαν, επειδή συνεχίζεται η έρευνα του ψηφιακού υλικού. Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, τον τρόπο που έγινε και ότι το ανώτατο όριο της ποινής που προβλέπει ο νόμος είναι πέντε χρόνια, το μέτρο της κράτησης είναι εντός των ορίων της διακριτικότητας και ότι η απόφαση για δικαστικό έλεγχο θα είναι ανεπαρκής, αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησής τους και δεν θα υπάρξει αλλαγή στους όρους κράτησή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου