Συρία στο Σ.Α: Η έρευνα του ΟΑΧΟ στη Ντούμα δεν έχει αρχίσει ακόμη

ΟΗΕ, ΣΑ, ΟΑΧΟ, Συρία,

Στο μεταξύ, αποθήκη με ουσίες για παρασκευή χημικών όπλων εντόπισε ο ρωσικός στρατός στην πόλη Ντούμα της Συρίας, σύμφωνα με ΜΜΕ, που επικαλούνται δηλώσεις του στρατιωτικού ειδικού στα χημικά όπλα Αλεξάντερ Ροντιόνοφ, ο οποίος τόνισε ότι το εργαστήριο χρησιμοποιήθηκε από παράνομες ένοπλες οργανώσεις για την παρασκευή δηλητηριωδών ουσιών»...


Ο Σύρος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Μπασάρ Τζααφάρι
Οι ειδικοί του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) αναμένουν την έγκριση από τον ΟΗΕ για να αρχίσουν την έρευνά τους για τις επιθέσεις που φέρονται να διαπράχθηκαν με χημικά όπλα στη Ντούμα, δήλωσε χθες ο Σύρος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Μπασάρ Τζααφάρι.

Μια ομάδα ασφαλείας του ΟΗΕ μπήκε στην Ντούμα την Τρίτη για να αποτιμήσει εάν οι ειδικοί του ΟΑΧΟ θα μπορούσαν να μεταβούν εκεί σήμερα Τετάρτη, διευκρίνισε ο σύρος διπλωμάτης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας αφοσιωμένης στη Συρία.

Νωρίτερα, το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA είχε μεταδώσει πως εισήλθαν στην Ντούμα «ειδικοί της επιτροπής για τα χημικά όπλα».

Ωστόσο, ο Τζααφάρι ξεκαθάρισε ότι ήταν μια «ομάδα ασφάλειας του ΟΗΕ», η οποία ήθελε «να αποτιμήσει την κατάσταση ασφαλείας στο πεδίο» και «εάν η ομάδα συμπεράνει πως η κατάσταση είναι εντάξει στην Ντούμα, τότε η αποστολή των ερευνητών θα αρχίσει το έργο της αύριο» (σήμερα Τετάρτη).

«Η συριακή κυβέρνηση κάνει όλα όσα μπορεί για να διευκολύνει το έργο της αποστολής», πρόσθεσε ο Τζααφάρι απευθυνόμενος στο ΣΑ.

Στο μεταξύ, αποθήκη με ουσίες για παρασκευή χημικών όπλων εντόπισε ο ρωσικός στρατός στην πόλη Ντούμα της Συρίας, σύμφωνα με ΜΜΕ, που επικαλούνται δηλώσεις του στρατιωτικού ειδικού στα χημικά όπλα Αλεξάντερ Ροντιόνοφ, ο οποίος τόνισε ότι το εργαστήριο χρησιμοποιήθηκε από παράνομες ένοπλες οργανώσεις για την παρασκευή δηλητηριωδών ουσιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου