Γιάννης Δραγασάκης: Δεν υπάρχει θέμα παράτασης του προγράμματος

Γιάννης Δραγγασάκης,

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης, είπε: «Δεν υπάρχει θέμα παράτασης του προγράμματος. Λήγει τον Αύγουστο, συζητάμε να λήξει νωρίτερα, τον Ιούνιο....»


Δια στόματος Γιάννη Δραγασάκη η κυβέρνηση απαντάει στα δημοσιεύματα περί παράτασης του Προγράμματος, διαμηνύοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και ανάπτυξης: «Δεν υπάρχει θέμα παράτασης του προγράμματος. Λήγει τον Αύγουστο, συζητάμε να λήξει νωρίτερα, τον Ιούνιο. Υπάρχουν δυνάμεις εντός της χώρας που επένδυσαν στην καταστροφή της κυβέρνησης. Διαψεύστηκαν, θα διαψευστούν ξανά».

Μάλιστα, επέμεινε ότι δεν θα υπάρξει ούτε προληπτική γραμμή πίστωσης, γιατί αυτό θα σήμαινε νέους όρους, όπως είπε, σημειώνοντας ότι αυτό το θέμα «τέθηκε, απορρίφθηκε, τελείωσε». Επίσης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης του κατώτατου μισθού -ακόμα και από φέτος- και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

Τέλος, ο κ. Δραγασάκης είπε ότι «η Ελλάδα επιδιώκει να βγει από το πρόγραμμα όπως οι άλλες χώρες, χωρίς "ουρές" και νέα προαπαιτούμενα», σημειώνοντας ότι «θα έχουμε "κουμπαρά" 20 δισ. ως ασπίδα προστασίας». Σε όσους αναφέρουν ότι η χώρα δεν είναι έτοιμη για έξοδο από τα μνημόνια, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης απάντησε ότι «κάποιες εσωτερικές δυνάμεις είχαν επενδύσει στην καταστροφολογία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου