ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: Mια γυναίκα διορίζεται στο ΔΣ της Aramco

Σουδική Αραβία, SAUDI ARAMCO, Λιν Λάβερτι Έλσενχανς,

Πρόκειται για την Λιν Λάβερτι Έλσενχανς, 60 ετών, η οποία έχει διατελέσει από το 2008 έως το 2012 πρόεδρος του αμερικανικού πετρελαϊκού και πετροχημικού ομίλου Sunoco Inc...


Η σαουδαραβική πετρελαϊκή εταιρεία ARAMCO, η οποία ελέγχεται από το κράτος, ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό στο Διοικητικό Συμβούλιό της πέντε νέων μελών, το ένα από τα οποία είναι γυναίκα για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας.

Πρόκειται για την Λιν Λάβερτι Έλσενχανς, 60 ετών, η οποία έχει διατελέσει από το 2008 έως το 2012 πρόεδρος του αμερικανικού πετρελαϊκού και πετροχημικού ομίλου Sunoco Inc, αναφέρει η Aramco σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Έλσενχανς ήταν διευθύντρια της επιχείρησης πετρελαϊκών υπηρεσιών Baker Hughes μέχρι τον περασμένο Ιούλιο και έχει διατελέσει μέλος διοικητικών συμβουλίων μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών.

Το 2009, το περιοδικό Forbes είχε κατατάξει την Έλσενχανς 10η μεταξύ των ισχυρότερων γυναικών του κόσμου.

Σπάνια γυναίκες αναλαμβάνουν υψηλά καθήκοντα στο συντηρητικό σαουδαραβικό βασίλειο.

H 60χρονη, Λιν Λάβερτι Έλσενχανς
Ανάμεσα στους νεοεισελθόντες στο Διοικητικό Συμβούλιο της Aramco, που αποτελείται από 11 μέλη, περιλαβάνονται ο σαουδάραβας υπουργός Οικονομικών Μοχάμεντ αλ-Τζανταάν και ο υπουργός Οικονομίας και Σχεδιασμού Μοχάμεντ αλ-Τουβαΐτζρι, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση, η οποία επικαλείται τον υπουργό Ενέργειας Χάλεντ αλ-Φάλεχ που προεδρεύει του Διοικητικού Συμβουλίου της Aramco.

Οι σαουδαραβικές αρχές προτίθενται να εισαγάγουν στο χρηματιστήριο ποσοστό μέχρι 5% της Aramco είτε φέτος είτε το 2019, όμως η ακριβής ημερομηνία αυτής της επιχείρησης εξακολουθεί να μην είναι γνωστή. Το βασίλειο ελπίζει να αποκομίσει έτσι περίπου 100 δισεκ. δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου