Επικαιροτητα

5/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

CHALKIDA WEATHER

Παυλόπουλος-Τσίπρας για Σκοπιανό: Θέλουμε λύση να αντέχει στον χρόνο

Βρισκόμαστε κοντά σε λύση περισσότερο από ποτέ, θέλουμε μια λύση που αντέχει στο χρόνο -Δεν συζητά το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν»...

 
Το στίγμα των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό των Σκοπίων έδωσε ο πρωθυπουργός, τόσο από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όσο και κατά την ενημέρωση του προέδρου της Δημοκρατίας. Βρισκόμαστε κοντά σε λύση περισσότερο από ποτέ, θέλουμε μια λύση που αντέχει στο χρόνο, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ενημέρωσε τηλεφωνικά τους πολιτικούς αρχηγούς για το νέο όνομα -Μακεδονία του Ίλιντεν- που έθεσε στο τραπέζι ο Ζόραν Ζάεφ. Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση της χώρας αποδέχεται την ονομασία «Republika Ilindenska Makedonija» για όλες τις χρήσεις (erga omnes). Η απάντηση του Μαξίμου.


Από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται στη γειτονική χώρα, εκφράζοντας τη διάθεση της Ελλάδας να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της για ευρωπαϊκή προοπτική. Αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης ο πρωθυπουργός μίλησε για κρίσιμη καμπή, δηλώνοντας πως η Αθήνα κάνει προσεκτικά και υπεύθυνα βήματα, υπερασπιζόμενη την εθνική γραμμή που έχει διαμορφωθεί εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος


Στην ανάγκη συναίνεσης των κομμάτων στα μεγάλα εθνικά θέματα στάθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος το πρωί του Σαββάτου τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επανέλαβε τη θέση της χώρας για σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό erga omnes, πράγμα το οποίο προϋποθέτει και Συνταγματική Αναθεώρησης από πλευράς των Σκοπίων.

Δεν συζητά η κυβέρνηση όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν»


Δεν συζητά η κυβέρνηση όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν», και επιμένει στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης.

Η Αθήνα απάντησε στις δηλώσεις Ζαεφ, όχι με σχόλιο ή διαρροή, αλλά με δελτίο τύπου από το γραφείο του πρωθυπουργού.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια