Επικαιροητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ WEATHER

Σκοπιανό: Το «παρασκήνιο» και το «μήνυμα» στον Ζάεφ

Μια πρόθεση της πλευράς των Σκοπίων να επανέλθει σε ζητήματα που είχαν κλείσει στις Βρυξέλλες οι Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ, βλέπει η Αθήνα.... 


Για διάθεση της πλευράς των Σκοπίων να επανέλθει σε ζητήματα που είχαν κλείσει στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ, μιλούν αρμόδιες πηγές από την Αθήνα, μετά από τηδιαρροή πως η συμφωνία με την πΓΔΜ απομακρύνεται.

Ο Αλέξης Τσίπρας  αφήνει να εννοηθεί ότι δεν μπορεί να διαπραγματεύονται οι δύο πρωθυπουργοί θέματα τεχνικής και νομικής φύσεως, που θεωρητικά είχαν κλείσει.

Για την πλευρά της πΓΔΜ η κλεψύδρα έχει αρχίσει να αδειάζει, αφού επίκειται η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Σύνοδος του ΝΑΤΟ.

Η ελληνική πλευρά κατανοεί και αντιλαμβάνεται πολύ καλά τις μεγάλες δυσκολίες και την πολιτική πίεση που υφίσταται ο Ζάεφ, ειδικά από την στιγμή που η συμφωνία απαιτεί δύσκολα βήματα, όπως είναι το  erga omnes και συνταγματική αναθεώρηση.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι δεν μπορεί να παίζονται «παρατάσεις».

Έτσι λοιπόν η συμφωνία και το τηλεφώνημα μεταξύ των δύο πρωθυπουργών απομακρύνεται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρή εμπλοκή στο ονοματολογικό.

Μπορεί κανείς να αντιληφθεί εύκολα ότι η ελληνική πλευρά περνά στην κλιμάκωση της πίεσης, ώστε να επισπευσθεί η συμφωνία.
cnn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *