Γ. Δραγασάκης: Ριζικός επανασχεδιασμός που θα αίρει τις αιτίες των προβλημάτων

Γιάννης Δραγασάκης,

«Οι πυρκαγιές στην Αττική μάς έχουν συγκλονίσει. Ο χαμός εκατοντάδων ανθρώπων καθιστά τις πυρκαγιές αυτές ένα τραγικό ορόσημο», σημειώνει σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης.


Όπως αναφέρει ο Γιάννης Δραγασάκης, «η βαθιά λύπη για τους νεκρούς, η συμπαράσταση προς τους διασωθέντες και η συμπόνια προς όσους βιώνουν απώλειες οικείων προσώπων, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να πούμε.

Ιδιαίτερο σεβασμό και εκτίμηση οφείλουμε στις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού, της Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, που κλήθηκαν ν' ανταπεξέλθουν σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Οι χιλιάδες εθελοντές, οι μαζικές συλλογικές και ατομικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης από νέες και νέους, κοινωνικούς φορείς, επιχειρήσεις και απλούς πολίτες δείχνουν μια κοινωνική συνειδητοποίηση που πρέπει ν' αξιοποιηθεί ως ενεργός παράγοντας στη διαμόρφωση και την υλοποίηση της πολιτικής.

Το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης συμμετέχει στο πένθος, αλλά και στην κινητοποίηση, με όλες τις δυνάμεις του και τους διαθέσιμους πόρους, για τη στήριξη των θυμάτων και την επούλωση των πληγών.

Στο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων καταγράφονται οι ενδείξεις της ανάκαμψης της οικονομίας. Κι αυτό είναι σημαντικό. Διότι συμβαίνει έπειτα από χρόνια ύφεσης. Και διότι η ανάκαμψη της οικονομίας δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις αντιμετώπισης των κοινωνικών προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου