Fitch: Υποβάθμισε την Τουρκία στο «BB»

Fitch, Τουρκία,

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τουρκίας προχώρησε η Fitch Ratings σε «BB», από «ΒΒ+» προηγουμένως, με outlook «αρνητικό».



Ο οίκος αξιλόγησης Fitch πιστεύει πως οι κίνδυνοι καθοδικής απόκλισης για τη μακροοικονομική σταθερότητα της χώρας έχουν ενταθεί εξαιτίας της διεύρυνσης του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, του πιο επικίνδυνου παγκόσμιου περιβάλλοντος εξωτερικής χρηματοδότησης, του άλματος του πληθωρισμού και της επίδρασης της βουτιάς των επιτοκίων στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος έχει συσσωρεύσει σημαντικό χρέος που αποτιμάται σε ξένο νόμισμα.

Κατά την άποψη της Fitch, η αξιοπιστία της οικονομικής πολιτικής έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες και οι πρώτες κινήσεις πολιτικής μετά τις εκλογές του Ιουνίου έχουν αυξήσει την αβεβαιότητα. Το περιβάλλον καθιστά δύσκολη μια ήπια προσγείωση για την τουρκική οικονομία, προσθέτει ο οίκος.

Οι μεγάλες μικτές ανάγκες εξωτερικής χρηματοδότησης αφήνει την Τουρκία ευάλωτη σε σοκ. Για το 2018, η Fitch τις τοποθετεί στα 229 δισ. δολάρια.
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου