Επικαιροτητα

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

ΧΑΛΚΙΔΑ WEATHER

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Σάββατο, 11/8 – Έκτακτα μέτρα από Δήμους

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς - κατηγορία κινδύνου 4 - για σήμερα Σάββατο, 11 Αυγούστου 2018, σε Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα, Αττική, περιφέρεια Πελοποννήσου, νησιά Ιονίου και περιφέρεια Κρήτης...


Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, για σήμερα,  Σάββατο 11 Αυγούστου 2018, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς - κατηγορία 4 - για τις εξής περιοχές:
  1. Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος)
  2. Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  3. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)
  4. Περιφέρεια Αττικής
  5. Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)
  6. Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα. Ηλεία)
  7. Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αρκαδία, Λακωνία, Αργολίδα, Κορινθία)
  8. Περιφέρεια Κρήτης
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *