Παναγιώτης Λαφαζάνης: Η «Ουκρανοποίηση» της Ελλάδας οδηγεί σε εθνικές περιπέτειες

Παναγιώτης Λαφαζάνης, ΛΑ.Ε., εξωτερική πολιτική, διπλωματία,

Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και συγκεκριμένα στις σχέσεις της χώρας με Ρωσία και ΗΠΑ αναφέρθηκε με δήλωσή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης...


Όπως δήλωσε ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε., Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Η «Ουκρανοποίηση» της Ελλάδας από μια χρεωκοπημένη κυβέρνηση και τον πολυπράγμονα Τζέφρεϋ Πύατ, οδηγεί την χώρα σε μεγάλες εθνικές περιπέτειες και εθνικές συμφορές.

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, με αφορμή την απέλαση των δυο ελλήνων διπλωματών, ελάχιστα έμοιαζε με διπλωματικό κείμενο και περισσότερο έδινε την εντύπωση ενός αντιρωσικού-μανιφέστου, που προορίζετο στο να φέρει σε ρήξη ή και σε διακοπή τις ελληνορωσικές σχέσεις.

Αυτές οι εκτιμήσεις, δυστυχώς, ενισχύονται, μάλλον, από τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για σπασμωδικές και παράλληλες από ελληνικής πλευράς κινήσεις μετάθεσης στην Αθήνα του Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα, οι οποίες, εφόσον ευσταθούν, δείχνουν υπερβολικό εκνευρισμό και σπασμωδικότητα.

Η πλήρης και τυφλή δορυφοροιοποίηση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στην στρατηγική των ΗΠΑ και των γερακιών του Ισραήλ, με την παράλληλη ρήξη των σχέσεων της Αθήνας με την Μόσχα, συνιστά ένα πολύ ολισθηρό και επικίνδυνο δρόμο και σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την ασφάλεια της χώρας και την προάσπιση των νόμιμων εθνικών συμφερόντων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Η Ρωσία, παρά το ότι η χώρα μας ήταν ενταγμένη στο ΝΑΤΟ και εφάρμοζε συχνά μέτρα που έπλητταν άμεσα τα συμφέροντά της, εφάρμοζε αθόρυβα και σταθερά πολιτικές που στήριζαν την ασφάλεια και την ακεραιότητα μας, ενώ ήταν και παραμένει η καθοριστική δύναμη που προασπίζει την Κυπριακή ανεξαρτησία έναντι της Τουρκικής βουλιμίας. Οι κίνδυνοι για την Ελλάδα ουδέποτε προήρχοντο από την Ρωσία αλλά από τους ομοτράπεζους μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει πως: «Μια πορεία «Ουκρανοποίησης» της χώρας μας υπό την καθοδήγηση του πολυπράγμονα πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρεϋ Πύατ, αρχιτέκτονα του νεοφασιστικού- αντιρώσικου πραξικοπήματος στο Κίεβο το 2014, θα οδηγούσε την χώρα στο «μάτι του κυκλώνα» και θα επέφερε μεγάλες εθνικές περιπέτειες και καταστροφές.

Μια τελειωμένη κυβέρνηση, όπως αυτή του Αλ. Τσίπρα, η οποία έχει καταρρεύσει μέσα στην κοινωνία και της απομένουν ελάχιστοι μήνες στην εξουσία, δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμιά εξουσιοδότηση να λαμβάνει αποφάσεις που ανατρέπουν κάθε ίχνος ισορροπίας στις εξωτερικές σχέσεις της Ελλάδας, παραδίδουν την χώρα στο έλεος των πιο τυφλών και επιθετικών δυνάμεων των ΗΠΑ και του ευρωατλαντισμού και προετοιμάζουν μόνο μεγάλες εθνικές συμφορές.

Η Ελλάδα αυτήν την ώρα χρειάζεται δημοκρατική ανατροπή και μια νέα ριζοσπαστική προοδευτική πορεία με μια πολυδιάστατη ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, ικανή να συλλάβει τις μεγάλες αλλαγές που σημειώνονται στην περιοχή μας, την Ευρώπη και τον κόσμο για να προασπίσει και να αναδείξει την χώρα μας σαν μια σεβαστή δύναμη ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και αντιϊμπεριαλιστικής συνεργασίας».
πηγή: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου