Σε χαμηλά δύο ετών το ρούβλι

Διεθνές εμπόριο, αγορές, Ρωσία, ρούβλι, ΗΠΑ,

Στο χαμηλότερο επίπεδό του από τα τέλη του 2016 υποχώρησε το ρωσικό ρούβλι, μετά την ανακοίνωση νέων κυρώσεων από την Ουάσιγκτον,στον απόηχο της υπόθεσης Σκριπάλ...


Σε χαμηλά δύο ετών κινούνται το ρούβλι, αλλά και οι μετοχές της Aeroflot, μετά την ανακοίνωση από πλευράς ΗΠΑ ότι θα επιβάλουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Οι κυρώσεις της Ουάσινγκτον αφορούν την χρήση από πλευράς Μόσχας νευροτοξικής ουσίας στην απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, τον Μάρτιο, στη Βρετανία.

Το ρούβλι έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδά του έναντι του δολαρίου από τις 2 Αυγούστου 2016, αγγίζοντας τα 66,73 ρούβλια ανά δολάριο, ενώ αργότερα περιόρισε τις απώλειές του στα 65,93 ρούβλια ανά δολ.

Το ρωσικό νόμισμα κινείται προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τις αρχές Απριλίου, όταν σε πέντε ημέρες είχε χάσει το 6,7% της αξίας του, μετά την επιβολή κυρώσεων από πλευράς ΗΠΑ σε ρωσικές εταιρείες.

Η μετοχή του ρωσικού αερομεταφορέα Aeroflot, εξάλλου, σημείωσε "βουτιά" 12,25% στα 98,15 ρούβλια, επίσης στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2016, καθώς η Ουάσινγκτον φέρεται να εξετάζει να απαγορεύσει την εταιρεία να πραγματοποιεί πτήσεις στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου