Η Μητρόπολη καταδικάζει την πένθιμη κωδωνοκρουσία κατά την άφιξη Τσίπρα στην Ιθάκη

Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης, πένθιμη κωδωνοκρουσία,

Η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης, σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η πρωτοβουλία δεν είχε την ευλογία, ούτε την άδεια του Μητροπολίτη Θεόφιλου, ενώ τονίζει ότι έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία...


Την έντονη αντίθεσή της με το γεγονός ότι οι καμπάνες κάποιων εκκλησιών της Ιθάκης ήχησαν πένθιμα όταν έφτασε στο νησί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης.

Στην ανακοίνωση της η Μητρόπολη τονίζει ότι πληροφορήθηκε «μετ’ εκπλήξεως το ατυχές συμβάν» και σημειώνει ότι «η πρωτοβουλία αυτή δεν τελούσε εν γνώσει της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλώ δε μάλλον δεν ετύγχανε της ευλογίας και αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου».

Παράλληλα τονίζεται ότι ο Μητροπολίτης Θεόφιλος «αποδίδει την προσήκουσα τιμή στο θεσμικό ρόλο και το πρόσωπο του κ. Πρωθυπουργού και καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, αναγνωρίζοντας τους εκάστοτε εκλεκτούς του λαού ως «πάσης τιμής ἀξίους».

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδος και Ιθάκης, έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι οι καμπάνες κάποιων εκκλησιών της Ιθάκης ήχησαν πένθιμα, όταν έφτασε στο νησί ο πρωθυπουργός προκειμένου να απευθύνει από εκεί το διάγγελμά του για την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδος και Ιθάκης


Η Ιερά Μητρόπολη περί των πενθίμων κωδωνοκρουσιών σε Ιερούς Ναούς της Ιθάκης.

Μετ’ εκπλήξεως πληροφορηθήκαμε το ατυχές συμβάν της πένθιμης κωδωνοκρουσίας σε Ιερούς Ναούς της Ιθάκης, που έλαβε χώρα κατά την επίσκεψη του Εξοχωτάτου Προέδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Αλεξίου Τσίπρα στο νησί.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν τελούσε εν γνώσει της Ιεράς Μητροπόλεως, πολλώ δε μάλλον δεν ετύγχανε της ευλογίας και αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ο οποίος αποδίδει την προσήκουσα τιμή στο θεσμικό ρόλο και το πρόσωπο του κ. Πρωθυπουργού και καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, αναγνωρίζοντας τους εκάστοτε εκλεκτούς του λαού ως «πάσης τιμῆς ἀξίους».

Εξ αφορμής του γεγονότος αυτού έχει ήδη κινηθεί η προβλεπόμενη εκκλησιαστική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου