Η Μόσχα στηρίζει τη Σαουδική Αραβία στην κόντρα της με τον Καναδά

Σαουδική Αραβία, Καναδάς, Ρωσία,.

Η Ρωσία καταγγέλλει ότι «η πολιτικοποίηση των ζητημάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι απαράδεκτη»... 


Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα

Την υποστήριξή της στη Σαουδική Αραβία στην αντιπαράθεσή της με τον Καναδά εξέφρασε σήμερα η Ρωσία, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» να παραδίδει μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, τα ανθρώπινα δικαιώματα θα πρέπει να προωθούνται με σεβασμό στα ήθη και τις παραδόσεις της κάθε χώρας.

«Πάντα λέγαμε ότι η πολιτικοποίηση των ζητημάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι απαράδεκτη», ανέφερε η Ζαχάροβα.

«Αυτό που πιθανότατα απαιτείται σε αυτήν την κατάσταση είναι εποικοδομητικές συμβουλές και βοήθεια, αντί επικρίσεις από κάποιον “ηθικά ανώτερο”», πρόσθεσε η ίδια.

Η Σαουδική Αραβία πουλάει καναδικά ομόλογα και μετοχές

Share
Ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει η διπλωματική κρίση ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και τον Καναδά, με το βασίλειο των Σαούντ να λαμβάνει σειρά μέτρων κατά της Οττάβα εξαιτίας της κριτικής της για τις συλλήψεις ακτιβιστών και ακτιβιστριών.

Το Ριάντ δίνει εντολή στους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τον Καναδά, ενώ έχοντας ήδη παγώσει τις εμπορικές συναλλαγές, προχωρά τώρα και στην πώληση καναδικού ενεργητικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδουν αμερικανικά και βρετανικά μέσα, η κεντρική τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας κάλεσε τους διαχειριστές κεφαλαίων της να πουλήσουν τις τοποθετήσεις σε καναδικά ομόλογα, μετοχές και άλλα στοιχεία ενεργητικού. Αν και πρόκειται για μικρές τοποθετήσεις, των οποίων η πώληση δεν πρόκειται να έχει ιδιαίτερο χρηματοοικονομικό αντίκτυπο στον Καναδά, πρόκειται για σαφώς για ένα βήμα στην κλιμάκωσης της έντασης.

Υπενθυμίζεται ότι η Σαουδική Αραβία έχει επίσης αναστείλει τις υποτροφίες περίπου 7.000 φοιτητών της, που σπουδάζουν σήμερα σε καναδικά πανεπιστήμια, ενώ έχει σταματήσει τις απευθείας πτήσεις προς τη χώρα της Βόρειας Αμερικής, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα, τις ανησυχίες, που εκφράστηκαν για τις συλλήψεις ακτιβιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου