«Ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή μετά τα μνημόνια», στην ΚΕ του κυβερνώντος κόμματος

Σύριζα, ανασχηματισμός, μεταμνημονιακή εποχή,

Αύριο, Δευτέρα 27 Αυγούστου, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Hotel, στην Πλατεία Καραϊσκάκη, με θέμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή μετά τα μνημόνια».


Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις 16:00, η Κεντρική Επιτροπή θα συζητήσει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης μετά την έξοδο από τα μνημόνια και τις αναμενόμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα τις επόμενες μέρες.

Η στρατηγική και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης στη μεταμνημονιακή εποχή, θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει αύριο Δευτέρα, στις 4 το απόγευμα.

Οι εργασίες θα ανοίξουν με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μέσα στα επόμενα 24ωρα κλειδώνει και ο ανασχηματισμός, με φόντο την Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Νέα αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολιτευσης


Την ίδια ώρα, νέα αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ έχει πυροδοτήσει η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, υποστηρίζοντας ότι έχει επιβάλει πρόσθετες άδικες μειώσεις στους συνταξιούχους, είναι τιμωρητικός προς τους εργαζομένους και αποτελεί «κίνητρο φορο-αποφυγής».

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για «μνημόνιο Μητσοτάκη» που περιλαμβάνει απολύσεις, μειώσεις μισθών, ιδιωτική ασφάλιση και απορρύθμιση στην αγορά εργασίας.

Κριτική στην κυβέρνηση και στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί άσκησε ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Λιγότερους φόρους στα νησιά, ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου