Τα F-35, οι S-400 και «η ώρα της αλήθειας» για τον Ερντογάν

Τουρκία, Γιώργος Καπόπουλος,

Οι πρώτοι τουρκικοί S-400 συναρμολογούνται στην Ρωσία την ώρα που τα πρώτα τουρκικά F-35 περιμένουν στις ΗΠΑ και ο Ερντογάν δεν μπορεί πλέον να κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια με απότομη κλιμάκωση ρητορικής και απότομη στροφή στη συνέχεια, όπως π.χ. με την Γερμανία ή μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, εκτίμησε ο Γ. Καπόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.


«Έχουμε εξελίξεις σε δύο επίπεδα, στο επικοινωνιακό επίπεδο που γίνεται αντιληπτό από την κοινή γνώμη, αλλά και σε μία πολύ σκληρή διμερή διαπραγμάτευση ΗΠΑ-Τουρκίας για τις σχέσεις τους την επόμενη ημέρα στην Συρία και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή», είπε ο Γιώργος Καπόπουλος μιλώντας "Στο Κόκκινο" και τον Νίκο Σβέρκο.

Σημείωσε ότι «το θέμα του Μπράνσον είναι θέμα κύρους και επιβολής ισχύος, κυρίως για τον Τραμπ αλλά και για τον Ερντογάν. Η ουσία όμως είναι η δυσκολία Άγκυρας και Ουάσιγκτον να βρουν έναν κοινό παρονομαστή ζωτικών συμφερόντων στην Συρία, απέναντι στο Ιράν, στις ισορροπίες της Άγκυρας μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ. Εάν βρεθεί εκεί λύση, θα βρεθεί και για τον Μπράνσον».

Θύμισε επίσης ότι «ο Ερντογάν μας έχει συνηθίσει να ανεβάζει ακραία τους τόνους σε επίπεδο ρητορικής και επικοινωνιακής τακτικής και ξαφνικά είτε σιωπηρά είτε ρητά να κάνει μία απότομη στροφή», όπως π.χ. πρόσφατα στις σχέσεις του με την Γερμανία ή μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού.

«Εδώ όμως έχει φτάσει "η ώρα της αλήθειας"», συνέχισε ο κ. Καπόπουλος, «δηλαδή η παράδοση των αμερικανικών F-35 δεν μπορεί να ξεμπλοκαριστεί χωρίς να ματαιωθεί η παραγγελία των ρωσικών S-400, για τους οποίους έχει ήδη δοθεί προκαταβολή και ήδη η πρώτη παρτίδα είναι σε διαδικασία ολοκλήρωσης της συναρμολόγησης στην αλυσίδα παραγωγής».

«Οι τόνοι έχουν ανέβει και δεν υπάρχει μόνο ρητορική, υπάρχουν και πράξεις που την συνοδεύουν και από τις δύο πλευρές», όπως υπογράμμισε.
stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου