Handelsblatt: «Κάτω από το 20% η ανεργία στην Ελλάδα»

Ανεργία, γερμανικός τύπος,

Σε χαμηλό 7ετίας η ανεργία στην Ελλάδα - Οι οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και ειδικότερα τα νέα στοιχεία από την αγορά εργασίας, στο επίκεντρο της σημερινής επισκόπησης του γερμανικού τύπου σύμφωνα με την Deutsche Welle...


«Κάτω από το 20% η ανεργία στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση της Handelsblatt που αναφέρεται στα νέα στοιχεία που έδωσε χθες Πέμπτη στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή και σύμφωνα με τα οποία τον Μάιο το ποσοστό των ανέργων στην Ελλάδα υποχώρησε στο 19,5%.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, «την τελευταία φορά που το ποσοστό ανεργίας βρισκόταν κάτω από το 20% ήταν έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και την πρώτη έκκληση βοήθειας της Αθήνας στους εταίρους της Ευρωζώνης τον Απρίλιο του 2010. Το Σεπτέμβριο του 2011 κυμαινόταν στο 19,1%. Στη συνέχεια αυξανόταν δραματικά κάθε μήνα, με αποκορύφωνα τον Ιούλιο του 2013 όταν είχε φτάσει το 27,9%».

 Η Handelsblatt σημειώνει ακόμα ότι «πριν από 10 χρόνια, τον Μάιο του 2008, μόλις το 7,3% των εργαζομένων δεν είχε δουλειά. Στις 20 Αυγούστου η Ελλάδα εγκαταλείπει το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας. Η χώρα ελπίζει να μπορεί να σταθεί εφεξής μόνη στα πόδια της».
DW

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου