Kαταγγελίες αλιέων: Oι Tούρκοι λιμενικοί ζητούν χαρτιά σε διεθνή ύδατα

Ψαράδες Αιγαίου,

Καταγγελίες για τη συμπεριφορά των Τούρκων αλιέων αλλά και της τουρκικής ακτοφυλακής κάνουν οι Έλληνες ψαράδες μέσω του ΣΚΑΪ...


Όπως αναφέρει συγκεκριμένα ένας ψαράς, η τουρκική ακτοφυλακή έδεσε «με το έτσι θέλω» το αλιευτικό σκάφος του και τού ζήτησε τα χαρτιά του στα… διεθνή ύδατα!

Από πλευράς του, ο Παναγιώτης Μόσχος, από το Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Λήμνου, τόνισε επίσης ότι Τούρκοι ψαράδες βγάζουν όπλα, απειλούν, ενώ η τουρκική ακτοφυλακή ζητά τα χαρτιά τους.

Οι αλιείς ζητούν την παρέμβαση της κυβέρνησης αλλά και της ΕΕ. «Τα μεγάλα σκάφη μας παίρνουν και τα δίκτυα, τα καταστρέφουν. Τι να κάνουμε; Ζητάμε να τηρηθεί το ναυτικό δίκαιο… Δεν υπάρχει για τους Τούρκους; Δεν βλέπουν τι γίνεται οι Ευρωπαίοι, οι Έλληνες, δεν το βλέπει κανένας;» διαμαρτύρονται μέσω του ΣΚΑΪ.

Χθες υπήρξαν νέες καταγγελίες από τον πρόεδρο των γρι-γρι Καβάλας Γιάννη Μανιό ότι Έλληνας ψαράς δέχθηκε πυροβολισμούς ανοιχτά της Σαμοθράκης δύο ημέρες πριν από το περιστατικό της Λέρου. Στο μεταξύ με ανακοίνωσή του το Λιμενικό γνωστοποίησε ότι διερευνά την υπόθεση:

«Αναφορικά με καταγγελία για χρήση πυρών από τουρκικό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της ν. Σαμοθράκης, σε προγενέστερο χρόνο των σχετικών καταγγελιών για τη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Λέρου, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι, σε εφαρμογή των εκ του νόμου προβλεπόμενων διαδικασιών, η εν λόγω καταγγελία διερευνάται ενδελεχώς από τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου