Moody's και Standard & Poor's υποβάθμισαν την τουρκική οικονομία

Τουρκική οικονομία,

Οι δύο μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης υποβάθμισαν το αξιόχρεο της τουρκικής οικονομίας καθώς συνεχίζεται η αρνητική πορεία του τουρκικού νομίσματος, αλλά και η διπλωματική κρίση με τις ΗΠΑ...

 
Υποβαθμίστηκε το αξιόχρεο της Τουρκίας από τους οίκους αξιολόγησης Standard & Poor's και Moody's, λόγω της αστάθειας του τουρκικού νομίσματος, αλλά και εξ' αιτίας της πρόβλεψης ότι για το επόμενο έτος η οικονομία της χώρας θα βρίσκεται σε ύφεση.

Συγκεκριμένα, ο οίκος Standard & Poor's υποβάθμισε την Τουρκία κατά μία βαθμίδα, από το BB- στο Β+, διατηρώντας «σταθερή» την προοπτική της, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, ο οίκος Moody's υποβάθμισε το αξιόχρεο της Τουρκίας στο Ba3, από Ba2 και ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι θεωρεί πλέον την προοπτική της "αρνητική". Ο οίκος επισημαίνει επίσης τις εντεινόμενες ανησυχίες για την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας αλλά και την έλλειψη ενός σαφούς και αξιόπιστου σχεδίου για την αντιμετώπιση των αιτιών της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, παρά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως ότι και ο οίκος Fitch, αναφερόμενος στην τουρκική οικονομία έκανε λόγο για ανεπαρκή μέτρα που δεν μπορούν αντιμετωπίσουν τις αιτίες που οδήγησαν στη «βουτιά» της τουρκικής λίρας. Συγκεκριμένα, ο οίκος Fitch τόνισε ότι τα μέτρα που λήφθηκαν από μέρους της Τουρκίας, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν πλήρως της αιτίες της πτώσης της λίρας που είναι «το τεράστιο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και οι ανάγκες εξωτερικής χρηματοδότησης».
sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου