Ο Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε το εκλογικό πρόγραμμα του "ΜέΡΑ25" στην 83η ΔΕΘ (vid)

Γιάνης Βαρουφάκης, ΜέΡΑ25, 83η ΔΕΘ,

Την κάθοδο του "ΜέΡΑ 25" στις εθνικές εκλογές όποτε αυτές γίνουν και στις ευρωεκλογές ως μέλος του ευρωπαϊκού κινήματος "DIEM 25" ανακοίνωσε ο γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφακης....


Ο Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξη Τύπου στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παρουσίασε πτυχές του εκλογικού προγράμματος του "ΜέΡΑ25", όπως η δημιουργία συμβουλίων πολιτών για θέματα όπως η εκπαίδευση και ο πολιτισμός και τμήματα της Νέας Συμφωνίας για την Ελλάδα, αποτελούμενη από επτά συνεχείς μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν Η Ελλάδα να βγει από τη φυλακή των οφειλετών που σήμερα είναι παγιδευμένη, μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν χωρίς την έγκριση των πιστωτών.

Όπως τόνισε με έμφαση "η αντιπαράθεση με τους πιστωτές μας είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας", προσθέτοντας ότι "το νόμισμα, το ευρώ ή η δραχμή δεν είναι φετίχ για εμάς. Η δημοκρατία είναι! " 


Στη συνέντευξη του έκανε λογο για ερημοποίηση και κοσοβοποίηση της χώρας απο τα προγράμματα λιτότητας. Δηλωσε ότι το προγραμμα του "ΜέΡΑ25" είναι αντίδοτο στην παράλυση της χώρας και προϋποθέτει τη ρήξη με τους δανειστές που όπως είπε το μνημονιακο τόξο δεν νοείται να κάνει και μάλιστα τη δαιμονοποιεί.

Μεταξύ άλλων προτείνει μέγιστο ΦΠΑ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις 18%, κατάργηση προπληρωμής φόρου, μορατόριουμ ασφαλιστικών εισφορών για start aps, 800 ευρώ κατώτατο μισθό.

Πρότεινε ακόμη θεσμικές αλλαγές όπως συμμετοχικά συμβούλια κληρωτών και εκλεγμένων πολιτών, κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, σώμα δίωξης πολιτικού και μεγάλο επιχειρηματικού εγκλήματος.

Για τη "συμφωνία των Πρεσπών" είπε ότι παρά τις ατέλειες της ιδίως στο θέμα της ονομασίας αποτελεί τη βέλτιστη λύση, αναγνωρίζει μια δημοκρατία βόρεια της Ελλάδας που γεωγραφικά ανήκει στο σωστό προσδιορισμό όπου ναι βρίσκεται στο βόρειο μέρος της αρχαίας μακεδονικής γεωγραφικής περιοχής.

«Θεωρούμε ότι μια τέτοια λύση δεδομένου ότι η εναλλακτική είναι η πολιτογράφηση του δημοκρατίας ως Μακεδονία μια για πάντα άλλωστε έτσι είχε αναγνωριστεί απο δεκαδες χώρες είναι μια ευκαιρία να κλείσουμε το θέμα με δεδομένου ότι η κυβέρνηση στα Σκοπιά έχει κάνει κινήσεις».

Σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη η συμφωνία είναι ευκαιρία για τους δυο λαούς να βρουν κοινά στοιχεία αλλά και η Ελλάδα να αποφύγει τι μεγαλύτερο κίνδυνο μιας μεγάλης Αλβανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου