Παν. Λαφαζάνης: Δεν πάω για απολογία, δεν τους νομιμοποιώ, δεν τους αναγνωρίζω! (vid)

Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δικαιοσύνη, Λαϊκή Ενότητα,

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Όσοι αγωνίζονται δεν απολογούνται - Μεγάλη συγκέντρωση στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) ενάντια στις διώξεις, για δημοκρατία και ανατροπή


Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παν. Λαφαζάνης, ο οποίος εκλήθη να δώσει εξηγήσεις σήμερα Τετάρτη (26/9) στις 11 π.μ, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) και ειδικότερα στο «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» για κατηγορίες που περιλαμβάνουν περίπου τον μισό ποινικό κώδικα, μέχρι και παραβίαση του νόμου περί οπλοφορίας και οπλοχρησίας, πυροτεχνημάτων και κροτίδων, δεν προσήλθε, ως πολιτική επιλογή, να απολογηθεί, «φτύνοντας» και το «Τμήμα» και την κυβέρνηση που αποφάσισε αυτήν την κατάπτυστη βαθύτατα αντιδημοκρατική διαδικασία δίωξης.

Ο Παν. Λαφαζάνης, μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την ΓΑΔΑ, τόνισε στους συγκεντρωμένους ότι «δεν προσέρχομαι σε απολογία, δεν νομιμοποιώ, δεν αναγνωρίζω ένα «αμαρτωλό», εμφυλιακού τύπου «Τμήμα». Δεν νομιμοποιώ, δεν αναγνωρίζω σκευωρίες και κυβερνητικές αντιδραστικές μεθοδεύσεις ενάντια στα κινήματα αι τις δημοκρατικές ελευθερίες».

Ο Παν. Λαφαζάνης αφού τόνισε ότι «μόνο στην Τουρκία γίνονται πολιτικές διώξεις ενάντια σε επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος», ζήτησε την παραίτηση της Όλγας Γεροβασίλη και της Κατερίνας Παπακώστα, που καλύπτουν την αντιδημοκρατική εκτροπή, ενώ ζήτησε την άμεση διάλυση και κλείσιμο του αμαρτωλού «Τμήματος για την Προστασία του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Ο Παν. Λαφαζάνης στην ομιλία του κατήγγειλε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για “διγλωσσία και υποκρισία”. Γιατί, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι οποιοδήποτε κόμμα αλλά κυβέρνηση και οι διώξεις αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση και τα άδυτα του Μαξίμου και εκτελούνται από το αμαρτωλό “Τμήμα” που κατασκεύασε την δικογραφία και όχι από την Δικαιοσύνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, αντί να ρίχνει στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού, θα έπρεπε εδώ και τώρα να σταματήσει τις διωκτικές διαδικασίες”.

 Στο πλευρό του Παναγιώτη Λαφαζάνη ήταν κι ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι δυνατόν να ευχαριστείς έναν αγωνιστή που παρά το γεγονός ότι έπρεπε να βρίσκομαι στο νοσοκομείο, βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Αν είναι δυνατό να λείπω από αυτήν την εκδήλωση που σέβομαι απόλυτα. Απολογείται ο κάθε αγωνιστής μπροστά στον λαό για αυτό που κάνει. Θα ήταν αδύνατον να μην σηκωθώ από το κρεβάτι, να μην έρθω εδώ και να υποστηρίξω ότι ο Παναγιώτης παρά το γεγονός ότι διαφωνούμε σε κάποια θέματα, πήρε απόφαση να μην λογοδοτήσει στους δικαστές αλλά στον λαό. Σέβομαι απολύτως το δικαίωμά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου