Παν. Λαφαζάνης για Τσίπρα: «Απελαύνει Ρώσους διπλωμάτες, προσκηνάει ΗΠΑ – Γερμανία»

Λαϊκή Ενότητα, Παναγι'ωτης Λαφαζάνης,

Δήλωση του Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε. για την ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ...


Παν. Λαφαζάνης: «Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για το μήνυμα που έστειλε στη Μόσχα. Ξέχασε, όμως, τα μηνύματα που λαμβάνει και εκτελεί αμελλητί από ΗΠΑ, Γερμανία, Βρυξέλλες και τα γεράκια του Ισραήλ»

Ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε στην Θεσσαλονίκη όχι ως πρωθυπουργός μιας χώρας με στοιχειώδη, έστω, εθνική κυριαρχία, αλλά ως ο πολιτικός υπάλληλος-διεκπεραιωτής που μεταγλωττίζει σε εθνικό συμφέρον τις επιθυμίες, τις ορέξεις και τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις των ΗΠΑ και της γερμανικής Ευρώπης στη χώρα μας και στην περιοχή μας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια συμφωνία που προετοιμάστηκε στα άδυτα της Ουάσιγκτον και του Βερολίνου, μεταφράστηκε ανεπιτυχώς και στα Ελληνικά και υπογράφτηκε αβλεπί και από την Αθήνα για να εξυπηρετηθούν όχι τα συμφέροντα της Ελλάδας και των βαλκανικών χωρών και λαών, αλλά πρώτα απ’ όλα και κυρίως τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, της αμερικανο-νατοϊκής κηδεμονίας στα Βαλκάνια και των πολιτικο-οικονομικών βλέψεων της Γερμανίας για την ολοκλήρωση της διάλυσης της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε με αυστηρότητα για το μήνυμα που έστειλε στη Μόσχα με τις αυθαίρετες και αδικαιολόγητες απελάσεις διπλωματών. Δεν μας είπε όμως τίποτα για τα μηνύματα και τις εντολές που λαμβάνει και εκτελεί πρόθυμα και αμελλητί σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων από την Ουάσιγκτον, το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και τα γεράκια του Ισραήλ.

Αποτελεί όνειδος για έναν πρωθυπουργό να εξωραΐζει, να καλύπτει και να εκθειάζει το ξεπούλημα του κρίσιμου για την εθνική οικονομία και ασφάλεια στρατηγικού λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στους Αμερικανούς.

Κάποιοι πρέπει να πληροφορήσουν τον Αλ. Τσίπρα, ότι οι μόνες, σχεδόν, «επενδύσεις» που γίνονται στη χώρα αφορούν στην εξαγορά και μάλιστα «κοψοχρονιά», κερδοφόρων στρατηγικών επιχειρήσεων, υποδομών και δικτύων της. Αυτές οι εξαγορές, κύριε Τσίπρα, δεν ονομάζονται επενδύσεις, αλλά εκποίηση της χώρας και παράδοσή της ως ανοχύρωτη πολιτική και οικονομική αποικία, χωρίς καμία ασφάλεια και άμυνα, σε ξένα πολυεθνικά συμφέροντα.

Με μέτρα «ασπιρίνες» και «ψίχουλα», σαν και αυτά για τα οποία θριαμβολογεί ο Αλ. Τσίπρας, που χρηματοδοτούνται από την υπερφορολόγηση που πνίγει την οικονομία και την κοινωνία, δεν αλλάζει σε τίποτα η λεγόμενη «μεταμνημονιακή» περίοδος επιτροπείας και λιτότητας, στην οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση και που θα αποδειχθεί σκληρότερη, πιο βασανιστική και ατελείωτη για τον λαό και τον τόπο σε σχέση με την τυπική μνημονιακή περίοδο.

Αποτελεί την πιο μεγάλη τραγωδία για την οικονομία και την κοινωνία, ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν τόλμησε να ψελλίσει το παραμικρό για το καταστροφικό «τσουνάμι» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας, για το οποίο ξεδιάντροπα έχει συμφωνήσει και το προωθεί μέσα από την ληστεία των τραπεζών. Όπως μεγάλη ανθρωπιστική τραγωδία αποτελεί το γεγονός, ότι ο Αλ. Τσίπρας «ξέχασε» να πει έστω το παραμικρό για το βάρβαρο κύμα αποκοπών ρεύματος που αυτήν την περίοδο καλπάζει σε σπίτια και επαγγελματικές στέγες, αφήνοντας φτωχές οικογένειες, αρρώστους, γέρους, παιδιά και οικονομικές δραστηριότητες χωρίς ουσιαστική δυνατότητα επιβίωσης. Εντυπωσιακό, πάντως, είναι ότι δεν υποβλήθηκε επ’ αυτών καμία ερώτηση από τους δημοσιογράφους.

Ο Αλ. Τσίπρας δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εμφάνισε ως δικές του εξαγγελίες τα μέτρα, σχεδόν, που έχει μέχρι τώρα ανακοινώσει ο Κυρ. Μητσοτάκης, πολλά εκ των οποίων υπερβαίνουν τον ορίζοντα της τετραετίας, για την οποία έχει νόμιμη δυνατότητα. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, διότι Τσίπρας και Μητσοτάκης αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία και συναποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της υποτέλειας, της αποικιοποίησης της χώρας, της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας και της εξυπηρέτησης των πιο άπληστων και διαπλεκόμενων μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Μάλιστα ο Αλ. Τσίπρας και οι παρατρεχάμενοί του στην κυβέρνηση και στο κόμμα, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ και τους πρώτους διδάξαντες σε πελατειακές σχέσεις και πελατειακά δίκτυα με μεγάλα, αλλά και μεσαία και μικρά ρουσφετολογικά συμφέροντα, έχοντας κατακυριεύσει με το ρουσφέτι το κράτος, τις δημόσιες υπηρεσίες και λειτουργίες ακόμα και τους «ημετέρους» στον ιδιωτικό τομέα. Δοξάστε τους!

Όσο ποτέ η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη ριζοσπαστική ανατροπή, που θα φέρει σε προτεραιότητα τα μεγάλα αιτήματα της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της κοινωνικής δικαιοσύνης στη χώρα, μέσα από την αμφισβήτηση του ευρωατλαντικού μονόδρομου της Ελλάδας, για μια νέα πολυδιάστατη οικονομική και εξωτερική πολιτική.

Αυτήν την ριζοσπαστική ανατροπή, με την ενίσχυση της Λαϊκής Ενότητας ως φερέγγυας ενωτικής και εναλλακτικής δύναμης, δεν μπορεί να την ανακόψουν ούτε οι ψεύτικες και κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις, ούτε ο αποκλεισμός και η φίμωση των αγωνιζόμενων αντισυστημικών δυνάμεων από τα κυρίαρχα Μέσα Ενημέρωσης και την «χούντα» της ΕΡΤ.
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου