Με 151 «ΝΑΙ» η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης

ψήφος εμπιστοσύνης, βουλή, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,

Κέρδισε τη «μάχη» στη Βουλή η κυβέρνηση, λαμβάνοντας ψήφο εμπιστοσύνης, έπειτα από τη διήμερη συζήτηση σε υψηλούς τόνους...


Η κυβέρνηση με 151 «ΝΑΙ», έναντι 148 βουλευτών που καταψήφισαν, έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης. «Ναι» εξασφάλισε η κυβέρνηση και από τους έξι βουλευτές Έλενα Κουντουρά, Κατερίνα Παπακώστα, Θανάση Παπαχριστόπουλο, Σπύρο Δανέλη, Κώστα Ζουράρι και Βασίλη Κόκκαλη. Απών ήταν, εν τω μεταξύ, ο Γιώργος Κασαπίδης για λόγους υγείας.

Η Βουλή επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση Τσίπρα, κατά την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη στην oλομέλεια. Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν 151 βουλευτές, οι 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κουντουρά, Παπακώστα, Κόκκαλης και Δανέλλης και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις. Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δεν έδωσαν 148 βουλευτές. Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος απουσίασε για λόγους υγείας, απέστειλε επιστολή με την οποία δήλωσε ότι αν συμμετείχε στην ψηφοφορία δεν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η επιστολή, βάσει του κανονισμού δεν ελήφθη υπόψη.

Τσίπρας: Σήμερα το κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα


«Σήμερα το κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα. Έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια ανάκτησης της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας, σε μια κυβέρνηση που έχει ήδη αλλάξει την Ελλάδα και που θα συνεχίσει μέχρι την ολοκλήρωση της -συνταγματικά κατοχυρωμένης- θητείας της με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τις ανάγκες και τα συμφέροντα της Ελλάδας των πολλών» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποχωρώντας από τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου