ΠΓΔΜ: Με 81 ψήφους έπικυρώθηκε η αλλαγή του Συντάγματος

Συμφωνία Πρεσπών, πΓΔΜ,

Με 81 ψήφους υπέρ και καμία κατά η Βουλή της πΓΔΜ ενέκρινε τις τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος, που κατέθεσε η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.


Οι τέσσερις τροπολογίες που κατέθεσε η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ αφορούσαν την αλλαγή της ονομασίας της χώρας (από Δημοκρατία της Μακεδονίας που είναι σήμερα σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας), το προοίμιο του Συντάγματος, τη μέριμνα της Πολιτείας για τη διασπορά και τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας των γειτονικών χωρών της πΓΔΜ.

Με ανάρτησή του στο twitter ο Ζάεφ συγχαίρει όλους τους πολίτες και όλους τους βουλευτές για την ανάληψη ευθύνης με την οποία η χώρα ανοίγει τις πόρτες για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και ευχαριστεί τον ΓΓ του ΝΑΤΟ για την επικοινωνία που είχε μαζί του μεταφέροντας τα συγχαρητήρια του για την «ιστορική απόφαση».
«Αποδείξαμε ότι τα θαύματα είναι πιθανά. Αποδείξαμε ότι είμαστε Ευρωπαίοι» αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο twitter o υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Δημητρόφ.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τον Ζόραν Ζάεφ για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος της πΓΔΜ, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Στις 10 το βράδυ έχει προγραμματιστεί διάγγελμα του Ζόραν Ζάεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου