Η Αν. Λιβύη κατηγόρησε την Τουρκία και τον Ερντογάν για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος

Τουρκία, Ρ.Τ. Ερντογάν, ISIS, Λιβύη, ταξίαρχος Άχμεντ Αλ Μισμάρι,

Η κυβέρνηση της Ανατολικής Λιβύης κατηγορεί την Τουρκία και συγκεκριμένα τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για υπόθαλψη τρομοκρατών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), σύμφωνα με την ιστοσελίδα tribune.gr.


Ο εκπρόσωπος του στρατού της Βεγγάζης, του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), ταξίαρχος Άχμεντ Αλ Μισμάρι, ανάρτησε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ένα βίντεο που δείχνει φωτογραφίες και αναφέρει ονόματα των οπλαρχηγών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) που έχουν απευθείας σχέση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία, όπου ζουν ανενόχλητοι και προστατευμένοι από το ισλαμικό καθεστώς της Άγκυρας.

Την περασμένη Πέμπτη ο εκπρόσωπος, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας ενημέρωσης των δημοσιογράφων, είχε καταγγείλει ότι «η Τουρκία απειλεί τη σταθερότητα της περιοχής του Μαγκρέμπ».

Ως Μαγκρέμπ ονομάζεται η περιοχή της Βορειοδυτικής – Βόρειας Αφρικής που περιλαμβάνει το Μαρόκο, την Αλγερία και την Τυνησία. Με τον όρο Μεγάλο Μαγκρέμπ περιλαμβάνονται επιπλέον οι περιοχές της Δυτικής Σαχάρας, Μαυριτανίας και της Λιβύης.

Στις 20 Δεκεμβρίου είχε γράψει επίσης στο Twitter:


«Η Τουρκία δεν σταμάτησε και ούτε θα σταματήσει να εξάγει όπλα στους τρομοκράτες στη Λιβύη, απαιτούμε τα Ηνωμένα Έθνη να καταδικάσουν αυτές τις τουρκικές ενέργειες και να ερευνήσουν αυτό το έγκλημα τρομοκρατίας».

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, στην οποία συμμετέχει και η Μουσουλμανική Αδελφότητα, εδρεύει στην Τρίπολη και ελέγχει μόνο ένα μικρό μέρος της χώρας.

Το μεγαλύτερο μέρος της Λιβύης ελέγχεται από την κυβέρνηση της Βεγγάζης, η οποία στηρίζεται από κοσμικούς στρατιωτικούς υπό την ηγεσία του στρατάρχη Χαφτάρ.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ, ο οποίος έχει και την αμερικανική υπηκοότητα, υποστηρίζεται από την Αίγυπτο και διεξάγει πόλεμο ανηλεή για να «καθαρίσει» τη Λιβύη από τζιχαντιστές, ισλαμιστές και τουρκοπράκτορες.

Ακολουθεί το tweet του Λίβυου ταξίαρχου Άχμεντ Αλ Μισμάρι:



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου