ΧΑΛΚΊΔΑ WEATHER

Αλέξης Τσίπρας: Θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης - Καθαρές λύσεις (vid)

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει άμεσα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ενώ την θέση του Υπουργού Άμυνας αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Αποστολάκης....


Την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση από την ελληνική Βουλή θα ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία, πρόκειται να ξεκινήσει την Τρίτη και να ολοκληρωθεί την Πέμπτη με τη διεξαγωγή της σχετικής ψηφοφορίας.

Νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης


Νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, στη θέση του παραιτηθέντος Πάνου Καμμένου, θα είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, όπως είπε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού


"Επί 4 χρόνια είχα μία έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι προερχόμαστε από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες και ήταν σε όλους γνωστές οι διαφορές μας. Αυτά τα χρόνια πετύχαμε πολλά. Βγάλαμε την χώρα από την περιπέτεια των μνημονίων και να ανοίξουμε το δρόμο για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην πολιτική".

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πάνο Καμμένο για την αναντικατάστατη συμβολή του. Ζήτησα από τον Π. Καμμένο καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες. Ευχαριστώ τον Πάνο Καμμένο γιατί ανταποκρίθηκε σε αυτό το κάλεσμα. Μου δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και θα ζητήσει να παραιτηθούν και τα άλλα στελέχη των ΑΝΕΛ. Έκανα δεκτή την παραίτηση του και θα κάνω δεκτή οποιαδήποτε άλλη παραίτηση τεθεί υπόψη μου".

"Πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας η χώρα. Αυτό για μένα είναι ένας εθνικός στόχος. Μπροστά στο προφανές εθνικό όφελος και συμφέρον δεν θα δειλιάσω και δεν θα υπολογίσω πολιτικό κόστος. Ο νέος υπουργός Άμυνας θα είναι ο κ. Αποστολάκης. Δεν πρόκειται να θυσιάσω ούτε ένα λεπτό στην ασφάλεια και τη συνέχεια που έχουμε χαράξει".

"Όπως πορεύτηκα με καθαρές κουβέντες θα πορευτώ και τώρα. Το Σύνταγμα μου δίνει την δυνατότητα να αφήσω ασαφές αν έχω την εμπιστοσύνη της Βουλής".

"Έχουμε μπροστά πολύ σημαντικές προκλήσεις, τη στήριξη της κοινωνίας. Έχουμε μπροστά μας την αύξηση του κατώτατου μισθού, τη στήριξη των αδύναμων, κρίσιμες παρεμβάσεις για τη στήριξη της κοινωνίας. Έχουμε μπροστά μας και θεσμικές τομές που επιτέλους πρέπει να ολοκληρωθεί η Συνταγματική αναθεώρηση. Έχουμε την μεγάλη πρωτοβουλία για τον εξοθρολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας κράτους."

"Το Σύνταγμα μου δίνει την δυνατότητα. Όμως ποτέ δεν πορεύτηκα εκ του ασφαλούς και έχω πάρει την απόφασή μου. Έχω ενημερώσει τον Πρόεδρο της Βουλής και θα πάμε άμεσα για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή μου. Μπροστά στις μεγάλες θεσμικές αλλαγές ώστε να ολοκληρωθεί η πορεία της κυβέρνησης".

"Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Επαναλαμβάνω ότι το Σύνταγμα μου δίνει την δυνατότητα όταν τότε σύσσωμη η αντιπολίτευση με προέτρεπε να προχωρήσει χωρίς να είναι σαφές ότι έχω την εμπιστοσύνη της βουλής. Δεν θα το κάνω ούτε και τώρα."

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη