Επικαιροητα

6/random/ticker-posts

Header Ads Widget

Δύο ελληνικά μουσεία υποψήφια για το «Ευρωπαϊκό Mουσείο της χρονιάς»

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ελεύθερνας στην Κρήτη και το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, «Κώστα Κοτσανά», στην Αθήνα, διεκδικούν τον τιμητικό τίτλο για το Ευρωπαϊκό Μουσείο της χρονιάς, μαζί με ακόμα 78 μουσεία της Ευρώπης...


το Αρχαιολογικό Μουσείο Ελεύθερνας στην Κρήτη
Επισκέφτηκαν εκατοντάδες μουσεία σε 40 χώρες της Ευρώπης και έκαναν μυστικές αυτοψίες στους χώρους τους. Κανείς δεν γνώριζε την ταυτότητά τους, αλλά ούτε και ότι συνέτασσαν την λίστα με τις υποψηφιότητες για την ανάδειξη του «Ευρωπαϊκού Mουσείου της χρονιάς».

Τα μέλη της ευρωπαϊκής Eπιτροπής αξιολόγησης ξεχώρισαν δύο ελληνικά μουσεία, υποψήφια για το φετινό βραβείο. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ελεύθερνας στην Κρήτη και το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, «Κώστα Κοτσανά», στην Αθήνα.

Η πρωτοτυπία του αρχαιολογικού μουσείου Ελεύθερνας συνίσταται στο ότι τα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης ανανεώνονται κατά περιόδους από νέα, αλλά και παλαιότερα ευρήματα των ανασκαφών.

το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, «Κώστα Κοτσανά», στην Αθήνα
Για περισσότερα από 30 χρόνια ο μηχανολόγος μηχανικός Κώστας Κοτσανάς, μελετά πηγές της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, και με μία διεπιστημονική ομάδα, φτιάχνει ακριβείς αναπαραστάσεις των μηχανισμών και αντίγραφα των εφευρέσεων που χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες. Το μουσείο αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας, στην συμβολή Πινδάρου και Ακαδημίας στην Αθήνα, λειτουργεί μόλις έναν χρόνο.

Τα δύο ελληνικά μουσεία διεκδικούν τον τιμητικό τίτλο για το Ευρωπαϊκό Μουσείο της χρονιάς, μαζί με ακόμα 78 μουσεία της Ευρώπης. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Μάιο του 2019.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *