«Ανεπιθύμητος» ο Κουίκ στην Αυστραλία διαμηνύει η Παμμακεδονική Ομοσπονδία (ηχητικό)

Τέρενς Κουίκ, Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας,

Ανεπιθύμητο χαρακτηρίζει τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Τέρενς Κουίκ, με ανακοίνωσή της η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας....


Με ανακοίνωσή της. η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας. προειδοποιεί, ότι η επικείμενη επίσκεψη του στην Αυστραλία, το Μάρτιο, θα πρέπει να ακυρωθεί προκειμένου "να αποφευχθεί κάθε γελοιοποίηση και τυχόν έκτροπα" όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωση, χρησιμοποιούνται σκληρές εκφράσεις κατά του κ. Κουίκ, ενώ εκφράζεται η πρόθεση εκδήλωσης διαμαρτυριών, οπουδήποτε εμφανιστεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, "σε δημόσιο ή ακόμη και σε ιδιωτικό χώρο (ναούς, αίθουσες και κτίρια)", όπως αναφέρεται επί λέξει.

Το πρόγραμμα μας έχει έρθει σε επικοινωνία με το γραφείο του κ. Κουίκ, ζητώντας την απάντησή του στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Συντονιστής του Εκτελεστικού Προεδρείου των Παμμακεδονικών Ενώσεων, Παναγιώτης Ιασωνίδης.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση:
Ο δημοσιογράφος και πολιτικός, πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ και διορισμένος-εγκάθετος υφυπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης ΣυΡιζΑ, Τέρενς Σπένσερ Νίκολας Κουίκ, αρμόδιος για τον συντονισμό κυβερνητικών υποθέσεων και όχι μόνον, ύστερα από την υπερψήφιση της επονείδιστης και προδοτικής «Συμφωνίας των Πρεσπών», έρχεται στην Αυστραλία, προκειμένου να «τιμήσει» με την παρουσία του, εκδήλωση της ομογένειας στην Αδελαΐδα.

Η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας, συλλογικό όργανο των Παμμακεδονικών Ενώσεων Δυτικής Αυστραλίας, Νοτίου Αυστραλίας, Βικτωρίας, Νέας Νοτίου Ουαλίας και Βρισβάνης:

- καταγγέλλει την άφιξη και παρουσία σε εκδηλώσεις της ομογένειας του εν λόγω δημοσιογράφου και πολιτικού,
- κηρύττει τον συγκεκριμένο εγκάθετο της κυβέρνησης των 145 βουλευτών, ανεπιθύμητο και απρόσδεκτο,
- δηλώνει ότι οι οργανωμένοι Μακεδόνες και ο Ελληνισμός θα διαμαρτυρηθεί έντονα όπου κι αν παρουσιασθεί σε δημόσιο ή ακόμη και σε ιδιωτικό χώρο (ναούς, αίθουσες και κτίρια), και
- απαιτεί τη ματαίωση της εδώ άφιξής του, ώστε να αποφευχθεί κάθε γελοιοποίηση και τυχόν έκτροπα.

Η καταγγελία αυτή θα δοθεί προς δημοσίευση στον ελλαδικό τύπο με την υπενθύμιση ότι η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας έχει αποφασίσει από τον περασμένο Ιούλιο του 2018, να θεωρήσει στο παρόν και στο μέλλον, ως επονείδιστους εθνικά, και ανεπιθύμητους σε εκδηλώσεις της ομογένειας στην Αυστραλία όλους (και τους 153 βουλευτές) καθώς και όλους τους εγκάθετους της Κυβέρνησης Α. Τσίπρα.

Καλούμε την κυβέρνηση των Αθηνών, να μην προκαλέσει το δημόσιο συναίσθημα του Ελληνισμού της Αυστραλίας. Θα μάς βρει μπροστά της.

Παναγιώτης Ιασωνίδης
Συντονιστής του Εκτελεστικού Προεδρείου των Παμμακεδονικών Ενώσεων
Μελβούρνης και Βικτώριας,
Νέας Νότιας Ουαλίας,
Νότιας Αυστραλίας,
Δυτικής Αυστραλίας,
Κουηνσλάνδης
Ακολουθεί η συνέντευξη του Παναγιώτη Ιασωνίδη στο SBS


πηγή: sbs.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου