Μεγάλη ναυτική άσκηση Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Κύπρος, κπριακή ΑΟΖ, Γαλλία, Ιταλία,
Αρχίζει αύριο Πέμπτη η τριμερής άσκηση ναυτικής συνεργασίας Κύπρου, Γαλλίας και Ιταλίας με την επωνυμία «CYP/FRA/IT 2019».

Με τον δικό της «τρόπο» η Κυπριακή Δημοκρατία στέλνει «μήνυμα» στην Τουρκία, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη Ανατολική Μεσόγειο και την αυξανόμενη προκλητικότητα, καθώς αύριο Πέμπτη, 12/12, θα πραγματοποιηθεί κοινή άσκηση με τις στρατιωτικές δυνάμεις της Γαλλίας και της Ιταλίας.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η Λευκωσία, αρχίζει την Πέμπτη η τριμερής άσκηση ναυτικής συνεργασίας Κυπριακής Δημοκρατίας, Γαλλίας και Ιταλίας με την επωνυμία «CYP/FRA/IT 2019».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Γαλλία και την Ιταλία, θα πραγματοποιηθεί τριμερής ναυτική άσκηση τύπου «PASSEX» στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου και εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό και των τριών χωρών με σκοπό τη βελτίωση των επιχειρησιακών ικανοτήτων των πληρωμάτων, την ενίσχυση του επίπεδου επικοινωνίας και κατανόησης και τη προαγωγή του πνεύματος συνεργασίας, αναφέρεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου