Βρετανία: Πέρασε το νομοσχέδιο του Μπόρις Τζόνσον για το Brexit

Brexit, E.E., Ηνωμένο Βασίλειο, Μπόρις Τζόνσον,
Με διαφορά 124 ψήφων η βρετανική βουλή ψήφισε το νομοσχέδιο του Μπόρις Τζόνσον για το Brexit ανοίγοντας έτσι τον δρόμο ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον επόμενο μήνα.

Με διαφορά 124 ψήφων η βρετανική βουλή ψήφισε το νομοσχέδιο του Μπόρις Τζόνσον για το Brexit ανοίγοντας τον δρόμο ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον επόμενο μήνα.

Η Βουλή των Κοινοτήτων, Σύμφωνα με το BBC, ενέκρινε με 358 ψήφους υπέρ έναντι 234 στη δεύτερη ανάγνωση το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ του επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης, με πλειοψηφία 124 ψήφων.

Η συντριπτική πλειοψηφία που κατέχουν, πάντως, οι Τόρις, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, σημαίνει ότι είναι σχεδόν σίγουρο πως το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος τον Ιανουάριο και η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 31 του επόμενου μήνα.
«Είναι ώρα να προχωρήσουμε μπροστά και να απορρίψουμε τις παλιές ταμπέλες της "αποχώρησης" και της "παραμονής"…. Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε μαζί ως ένα αναζωογονημένο έθνος, ένα ενιαίο Ηνωμένο Βασίλειο» είπε ο Τζόνσον στους βουλευτές πριν από την ψηφοφορία.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ένωση στις 31 Ιανουαρίου και ότι θα ολοκληρώσει τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με το μπλοκ μέχρι τα τέλη του 2020.

Ειδικοί επί του εμπορίου και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το να επιτευχθεί συμφωνία μέσα σε 11 μήνες είναι δύσκολο, όμως ο Μπόρις Τζόνσον επιμένει πως δεν θα συμφωνήσει σε περαιτέρω καθυστερήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου