Μητσοτάκης σε Τραμπ: Αποσταθεροποιητική η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Ντόναλντ Τραμπ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Λευκός Οίκος, ΗΠΑ,
Η συμφωνία Τουρκίας -Λιβύης προκαλεί αποσταθεροποίηση δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μπροστά στις κάμερες στο Οβάλ Γραφείο επισημαίνοντας πως η Ελλάδα αναμένει την υποστηριξη των ΗΠΑ...

Στις σύντομες δηλώσεις του μέσα στο Οβάλ Γραφείο μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό μπροστά στις κάμερες και τους φωτογράφους, ο Ντόναλντ Τραμπ εξήρε τη γεωστρατηγική σημασία και την ιστορία της Ελλάδας, ενώ χαρακτήρισε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις «εκπληκτικές».

Όπως είπε, η σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ είναι στενότερες από ποτέ, καθώς οι δύο χώρες συνεργάζονται σε στρατιωτικό και εμπορικό επίπεδο. Έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την ανάκαμψη που πέτυχε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα νούμερα είναι πολύ καλά».
Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμφώνησε με τον Αμερικανό πρόεδρο πως οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να βελτιωθούν περαιτέρω. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η τουρκολυβική συμφωνία προκαλεί αποσταθεροποίηση, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα αναμένει τη στήριξη των ΗΠΑ. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η Ελλάδα είναι για τις ΗΠΑ ένας αξιόπιστος σύμμαχος σε έναν περίπλοκο κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου