ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΑΙΡΟΣ

Προκλητική προαναγγελία για γεώτρηση των Τούρκων νότια της Κρήτης

Την άποψη ότι η Ελλάδα αποδέχεται το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης προέβαλε σε σημερινές του δηλώσεις ο Ερντογάν, ενώ σημειώνει ότι τα νερά στη Μεσόγειο θα «θερμανθούν» - Νέες απειλές για στρατιωτική επιχείρηση στο Ιντλίμπ - Για τουρκικές έρευνες νοτίως της Κρήτης κάνει λόγο η εφημερίδα Γενί Σαφάκ...

Νέες προκλητικές δηλώσεις πραγματοποίησε ο Ρετζέμπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέροντας πως «η Ελλάδα αποδέχεται το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης», Την ίδια ώρα τονίζει ότι «οι εξελίξεις στο Ίντλιμπ και τη Λιβύη μπορεί να είναι αιτία για να θερμανθούν τα νερά στη Μεσόγειο. Πλέον, τα Ηνωμένα Έθνη δεν μπορούν να μείνουν αδιάφορα».

Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε, σύμφωνα με το TRT: «Η αποφασιστική στάση μας στη Μεσόγειο άρχισε να γίνεται αποδεκτή», καθώς λόγω της στάσης αυτής το καθεστώς από τη συμφωνία με τη Λιβύη στην Ανατολική Μεσόγειο γίνεται σταδιακά αποδεκτό από εμπλεκόμενα μέρη και «ειδικά απ’ την Ελλάδα».

Για τη Ρωσία ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως αναμένει να τηρήσει τις υποσχέσεις της για το Ίντλιμπ, ενώ για το πυραυλικό σύστημα S400, το Turkish Stream, τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών και τις συμφωνίες Σότσι και Αδάνων είπε πως αποτελούν ξεχωριστά θέματα, σύμφωνα με το HellasJournal.

Έτοιμο το γεωτρύπανο Oruc Reis για έρευνες νοτίως της Κρήτης


Γενί Σαφάκ: «Έτοιμο για την Κρήτη το Oruc Reis»
Την ίδια ώρα, τουρκικές έρευνες νοτίως της Κρήτης προαναγγέλλει η εφημερίδα Γενί Σαφάκ, ενώ ο Ερντογάν ανακοινώνει θριαμβευτικά πως η Τουρκία αγόρασε ακόμη ένα γεωτρύπανο και προβλέπει πως τα νερά της Μεσογείου θα… «θερμανθούν».

«Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι χρειαστεί», απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ την ίδια ώρα, οι Έλληνες βουλευτές αποχώρησαν από την κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, γιατί το προεδρείο δεν τους επέτρεψε να μιλήσουν για το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο.

Θέμα χρόνου μια επιχείρηση στο Ιντλίμπ


Ο Ερντογάν απείλησε για μία ακόμα φορά σήμερα ότι είναι «θέμα χρόνου» να εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στην Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας, όπου τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των τζιχαντιστικών δυνάμεων και του συριακού στρατού, με τις κυβερνητικές δυνάμεις να απελευθερώνουν μεγάλο μέρος τόσο της συγκεκριμένης επαρχίας όσο και του γειτονικού Χαλεπίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε και πάλι το συριακό στρατό, ζητώντας να αποσυρθεί από περιοχές στην Ιντλίμπ ως το τέλος του μήνα. Ο Ερντογάν δήλωσε μάλιστα σε ομιλία του προς τους βουλευτές του AKP: «Πρόκειται για τις τελευταίες προειδοποιήσεις μας (…) Μια επιχείρηση στην Ιντλίμπ είναι θέμα χρόνου».

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη