Κορονοϊός: 117 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Κλείνουν θέατρα, κινηματογράφοι και παιδότοποι (vid)

Κορονοϊός, μέτρα πρόληψης, Σωτήρης Τσιόδρας,
Συνολικά 117 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος, παράλληλα, ανακοίνωσε νέα μέτρα προστασίας, όπως το κλείσιμο των δικαστηρίων, κινηματογράφων και κέντρων διασκέδασης.

«Πολίτες με ήπια συμπτώματα δεν πρέπει να πηγαίνουν στα νοσοκομεία», δήλωσε o εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Ανέφερε ότι στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 117 κρούσματα, εκ των οποίων νοσηλεύονται τα 34, από αυτά σε ΜΕΘ τα τρία, ενώ έχουν γίνει 2180 έλεγχοι. Υπάρχουν επίσης 10 «ορφανά» – χωρίς σαφή προέλευση – κρούσματα.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι μέχρι στιγμής η εκδήλωση του κορονοϊού γίνεται με ήπια χαρακτηριστικά.

Κλείνουν δικαστήρια, κέντρα διασκέδασης και κινηματογράφοι



Αναστέλλεται η λειτουργία για ένα δεκαπενθήμερο, δικαστηρίων, παιδότοπων, θεάτρων, κινηματογράφων, κέντρων διασκέδασης. Επίσης δήλωσε ότι σε 2-3 εβδομάδες θα φανούν τα αποτελέσματα των μέτρων που λαμβάνονται αυτή την περίοδο. Χαρακτήρισε τα νοσοκομεία «εμπροσθοφυλακή» στη μάχη αυτή και τόνισε ότι πρέπει να προστατευτεί το προσωπικό τους για να μην μεταφέρει τον κορονοϊό και σε άλλους ασθενείς.

Όπως ανακοίνωσε, ο κ. Τσιόδρας, κλείνουν για 15 ημέρες παιδότοποι, θέατρα, χώροι καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, κέντρα διασκέδασης, δικαστήρια και γυμναστήρια ενώ για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία θα αποφασίσει αρμοδίως το υπουργείο Πολιτισμού.

Να διευκρινιστεί πως δεν θα κλείσουν εστιατόρια και καφετέριες.

Όσον αφορά στα μουσεία, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην ελεγχόμενη ροή, δηλαδή να γίνονται δεκτές οργανωμένες ομάδες κατόπιν συνεννόησης με τη διοίκηση του εκάστοτε μουσείου.

«Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα πάντα αλλά μπορούμε να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις. Είναι πολύ σημαντική η ατομική ευθύνη», είπε επ΄αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου