Κορονοϊός- Ιράν: «Κυκλοφορούμε φάρμακο μέσα στις επόμενες 7 – 10 ημέρες»

Ιράν, κορονοϊός, φάρμακο, Mohammad Reza,
Ελπίδες στη «μάχη» για την καταπολέμηση του κορονοϊού, έδωσαν οι δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο επικεφαλής του ινστιτούτου τροφίμων και φαρμάκων του Ιράν, Mohammad Reza.

Σε μια χώρα που βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές με τα περισσότερα θύματα από τον θανατηφόρο ιό, όπως το Ιράν, τα λόγια του Mohammad Reza, που αναπαρήγαγαν τουρκικά μέσα, ακούγονται σαν… βάλσαμο, ωστόσο απομένει να αποδειχθεί αν θα επαληθευτούν.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ινστιτούτου είπε πως «το φάρμακο για την καταπολέμηση του ιού, βρίσκεται στην τελική φάση της παραγωγής του και θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες 7 με 10 ημέρες!».

Χωρίς να δώσει αναλυτικές λεπτομέρειες για τη φύση του φαρμάκου, ο Reza είπε πως… «η πρώτη ύλη για την παρασκευή του φαρμάκου έφτασε τις προηγούμενες ημέρες στη χώρα. Το φάρμακο αποτελεί αποκλειστική εγχώρια παραγωγή. Θα κυκλοφορήσουμε το φάρμακο αυτό, που κάνει καλό σε ασθενείς του κορονοϊού, μέσα στις επόμενες 7 – 10 ημέρες».

Ακόμη, ανέφερε πως «έχουν γίνει κλινικές δοκιμές σε κάποιους ασθενείς και ήταν επιτυχημένες. Επιπλέον, έχουμε λάβει τις απαραίτητες άδειες για την κυκλοφορία του».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου