ΚΚΕ κατά Νέας Δημοκρατίας: Φέρνει αντιλαϊκά νομοσχέδια εν μέσω επιδημίας

Βουλή, ΚΚΕ, ΝΔ, κορονοϊός, λειτουργία κοινοβουλίου,
Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΝΔ στη βουλή που, με την ανοχή και των άλλων κομμάτων, αποφάσισε τη συνέχιση της λειτουργίας της βουλής, εν μέσω επιδημίας, με πλήρες νομοθετικό έργο -και μάλιστα για πολύ σοβαρά νομοσχέδια- που θα ολοκληρώνεται όμως με fast track διαδικασίες.

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του για την απόφαση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής σχετικά με τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, «καταγγέλλει τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΝΔ στη βουλή που, με την ανοχή και των άλλων κομμάτων, αποφάσισε τη συνέχιση της λειτουργίας της βουλής, εν μέσω επιδημίας, με πλήρες νομοθετικό έργο – και μάλιστα για πολύ σοβαρά νομοσχέδια – που θα ολοκληρώνεται όμως με fast track διαδικασίες».

«Η επίκληση της επιδημίας του κορονοϊού για αυτήν την απόφαση γίνεται τελικά στην πράξη υποκριτική, και τα όποια μέτρα παίρνονται, είναι αναποτελεσματικά. Αν ήθελαν θα έκαναν δεκτή την πρόταση του ΚΚΕ να διακόψει η βουλή τη λειτουργία της για δύο εβδομάδες ή τουλάχιστον να υπάρχει μόνο μια ημέρα νομοθετικό έργο», προσθέτει.

«Ο Πρόεδρος της Βουλής μίλησε για “αυτοσυγκράτηση”. Αυτό όμως που γίνεται στην πράξη είναι μια “συγκρατημένη βουλή” και μια “ασυγκράτητη κυβέρνηση”, που θα συνεχίζει να φέρνει κατά ριπάς νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων κι αυτό για τον “περιορισμό των διαδηλώσεων”», υπογραμμίζει το ΚΚΕ, καταλήγοντας:

«Αν νομίζει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, που της κάνουν πλάτες, ότι βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν, αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο λαός, τα αντιλαϊκά τερατουργήματα τους είναι βαθιά γελασμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου