Αλέξης Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης απέτυχε σε όλα τα μέτωπα

Αλέξης Τσίπρας: Απέτυχε σε όλα τα μέτωπα ο Μητσοτάκης - Διεκδικούμε πλειοψηφία για να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα...Ολομέτωπη επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο iEidiseis. «O κ. Μητσοτάκης απέτυχε σε όλα τα μέτωπα και διεκδικούμε πλειοψηφία για να βγάλουμε τη χώρα από το τέλμα, στο οποίο την έβαλε ήδη η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μόλις μέσα σε έναν χρόνο διακυβέρνησης», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζει επίσης τη στάση του ΚΙΝΑΛ ενώ στέλνει και ηχηρά μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματος του.

«Η χώρα και ιδίως η κοινωνική πλειοψηφία έχουν ανάγκη από μια προοδευτική κυβέρνηση» αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του και σημειώνει ότι ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός δεν μπορεί πια να δώσει απαντήσεις στις σημερινές συνθήκες της πολυδιάστατης κρίσης.

Μιλώντας για τα εθνικά και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει οτι δεν βάζει τα εθνικά θέματα στη φαρέτρα της εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας.

«Αλλά δεν πρόκειται να ανεχτώ να κάνει επικοινωνιακά σόου ο κ. Μητσοτάκης και εκκλήσεις περί ενότητας και εθνικής ομοψυχίας, την ώρα που διχάζει με τον πιο ανήθικο τρόπο τους πολίτες, βυθίζοντας τη χώρα στο βούρκο της σκανδαλολογίας, βασισμένης σε πρακτορικες υποκλοπές, παράνομες καταγραφές και λασπολογία», συνεχίζει.

Στο ερώτημα αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα πάει σε Προανακριτικές και Εξεταστικές για στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει: «Μακάρι να το κάνει και αυτό το λάθος. Ωστόσο νομίζω ότι η επιλογή του κ. Μητσοτάκη είναι η στρατηγική της σπίλωσης και της συκοφαντίας των πολιτικών του αντιπάλων χωρίς περαιτέρω αποδείξεις και διερεύνηση ή Επιτροπές που ενίοτε καταλήγουν και μπούμερανγκ».
Καλούμενος να σχολιάσει και τη στάση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι οι πόρτες του διαλόγου είναι ανοικτές, συμπληρώνοντας όμως ότι «το ΚΙΝΑΛ σήμερα φαίνεται να επιθυμεί να είναι πρώτα αντι-ΣΥΡΙΖΑ και μετά όλα τα υπόλοιπα».

Ταυτόχρονα, στέλνει ηχηρό μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος, λέγοντας ότι «οι τάσεις ως ρεύματα ιδεών είναι καλοδεχούμενες. Αν δεν υπάρχουν τέτοιες, πρέπει να τις εφεύρουμε. Οι ομάδες διανομής της εσωκομματικής εξουσίας όμως είναι κάτι ξεπερασμένο και αποκρουστικό».

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη