Times: «Η Μοσάντ πιστεύει ότι η Τουρκία είναι μεγαλύτερη απειλή από το Ιράν»

Ισραήλ. Τουρκία, Ιράν, Μοσάντ, Γιόσι Κοέν, Times Λονδίνου, Ανατολική Μεσόγειος,
Μεγαλύτερη απειλή από το Ιράν θεωρεί πλέον την Τουρκία ο ηγέτης της Μοσάντ, Γιόσι Κοέν, αναφέρει σε άρθρο του για τους Times του Λονδίνου ο δημοσιογράφος Ρότζερ Μπόιζ...



Όπως αναφέρει σε άρθρο του στους Times του Λονδίνου ο δημοσιογράφος Ρότζερ Μπόις, ο επικεφαλής της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας, της Μοσάντ, Γιόσι Κοέν θεωρεί ότι η ισχύς του Ιράν είναι εύθραυστη και η πραγματική απειλή είναι η Τουρκία, όπως ανέφερε σε συζήτησή του με τους ομολόγους του από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία.

The Times
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των Times, ο Γιοσί Κοέν πέρασε το μήνυμα «όχι ότι το Ιράν έπαψε να αποτελεί υπαρξιακή απειλή, αλλά ότι μπορεί να περιοριστεί μέσω κυρώσεων, εμπάργκο, ανταλλαγής πληροφοριών και μυστικών επιδρομών. Η εξαναγκαστική διπλωματία της Τουρκίας, η απρόσεκτα υπολογισμένη ανάληψη ρίσκων σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή συνιστά μια διαφορετική πρόκληση στη στρατηγική σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο», άποψη που συμμερίζεται μεταξύ άλλων και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου