Tweet «βόμβα» του Ντόναλντ Τράμπ για αναβολή των Αμερικανικών προεδρικών εκλογών

ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εκλογές ΗΠΑ, Tweet Tr;amp,

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σε twitter του θέτει ζήτημα αναβολής των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, επικαλούμενος τον κίνδυνο νοθείας...


Σεισμό στο αμερικανικό πολιτικό σκηνικό προκαλεί η ανάρτηση του προέδρου Τραμπ στο twitter με την οποία θέτει ζήτημα αναβολής των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, επικαλούμενος τον κίνδυνο νοθείας μέσω της επιστολικής ψήφου, αλλά και λόγους ασφαλείας λόγω του κορονοϊού. «Ο πρόεδρος απλώς θέτει ένα ερώτημα γύρω από το χάος που δημιούργησαν οι Δημοκρατικοί, με την επιμονή τους για ψηφοφορία αποκλειστικά δι αλληλογραφίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεκλογικής του εκστρατείας Χόγκαν Γκίντλεϊ.



Το tweet «βόμβα» του Τραμπ ήρθε λίγο μετά την ανακοίνωση για τη μεγαλύτερη πτώση τριμήνου του ΑΕΠ στις Ηνωμένες Πολιτείες από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης, ενώ αμέσως μετά την ανάρτησή του Αμερικανού προέδρου καταγράφηκε πτώση στη Γουόλ Στριτ.
Με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν προβάδισμα στον πολιτικό του αντίπαλο, Τζο Μπάιντεν, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει αμφισβητήσει και στο παρελθόν τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου, η οποία θεωρείται κρίσιμης σημασίας εν μέσω πανδημίας.
Οι νεκροί από την COVID-19 ξεπέρασαν τις 150.000 ενώ σύμφωνα με το Reuters ένας Αμερικανός πεθαίνει κάθε λεπτό από κορονοϊό.
Έντονη ήταν η αντίδραση βουλευτών των Δημοκρατικών, οι οποίοι τονίζουν ότι με βάση το Σύνταγμα, μόνο το Κογκρέσο έχει τη δικαιοδοσία να αποφασίζει για την αναβολή των προεδρικών εκλογών, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου