ΟΕΝΓΕ: Αμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας - Άμεση επίταξη των δομών υγείας του ιδιωτικού τομέα

ΟΕΝΓΕ , Νοσοκομειακή γιατροί, απεργία,
Η Ε.Γ της Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος - ΟΕΝΓΕ - χαιρετίζει τους συναδέλφους νοσοκομειακούς γιατρούς σε όλη την χώρα, αλλά και τους υπόλοιπους συναδέλφους υγειονομικούς που με αποφάσεις των σωματείων τους συμμετείχαν στην σημερινή απεργιακή μας κινητοποίηση.
  

Με κεντρικά συνθήματα όπως το «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, δωρεάν υγεία για κάθε ασθενή», οι νοσοκομειακοί γιατροί επανέλαβαν τα αιτήματά τους για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αυξήσεις εδώ & τώρα στους μισθούς, αλλά και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ακόμη πιο επιτακτικό αίτημα ίσως είναι αυτό για την παροχή επαρκών και κατάλληλων μέσων ατομικής προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία.

Δεν έλειψαν επίσης οι αναφορές στην ανάγκη επίταξης του ιδιωτικού τομέα Υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Η ΟΕΓΝΕ ζητά «μέτρα τώρα για την προστασία της υγείας του λαού, για την ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας» και απαιτεί:

– Όχι στην υπερεφημέρευση. Δεν θα ανεχτούμε να γίνουμε επικίνδυνοι για τους ασθενείς μας εξαιτίας της εντατικοποίησης και της εξουθένωσης. Άμεση πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (τακτικών και πρόσθετων).

– Όχι στα «μπαλώματα» και στις μετακινήσεις προσωπικού και εξοπλισμού. Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και τα ΚΥ. Ανάπτυξη και στελέχωση της ΠΦΥ με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. Σχεδιασμός για την ανάπτυξη με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και τη στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό 3.500 κρεβατιών ΜΕΘ και ΜΑΦ, που έχει ανάγκη η χώρα μας. Δεν ανεχόμαστε να λειτουργούν κλίνες εντατικής θεραπείες χωρίς να πληρούν τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφάλειας. Για κάθε 1 κρεβάτι ΜΕΘ που ανοίγει πρέπει να προσλαμβάνονται τουλάχιστον 4 νοσηλευτές και 1 γιατρός. Όχι όπως γίνεται στα περισσότερα νοσοκομεία. Π.χ. στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για τη λειτουργία των 30 νέων κρεβατιών ΜΕΘ προκήρυξαν μόλις 19 θέσεις μόνιμων γιατρών όταν και τα ήδη υπάρχοντα είναι υποστελεχωμένα.

– Καμία απόλυση επικουρικού, καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

– Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με προτεραιότητα στην Υγεία και την Πρόνοια, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους, στις κλειστές δομές (σωφρονιστικά ιδρύματα, ψυχιατρικές δομές, δομές προσφύγων και μεταναστών κλπ.)

– Άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας και ένταξη τους σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο, για να μπει σε εφαρμογή ανάλογα με τις ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου